full screen background image

Trandafiri cu branza dulce

Un desert pufos cu branza dulce , ce poate fi mai bun ?

Trandafiri cu branza dulce

Timp preparare:

1 ora

Portii:

12 bucati

Ingrediente:

Aluat - 750 gr faina alba tip 480 +30 gr pentru intins aluatul , 3 oua, 100 gr zahar, 10 gr drojdie uscata, 50 gr unt, 300 ml lapte , 1 praf de sare, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1 lingurita extract de vanilie.Umplutura - 300 gr baranza dulce de vaci, 3 linguri pline de zahar, 2 oua, 1 lingura gris, 1 lingurita coaja rasa de lamaie, 1/2 lingurita extract de vanilie.Decor - 1 galbenus pentru uns , zahar pudra vanilat

Instructiuni preparare

Preparare Aluat

Intr-un vas se mixeaza cca 3 min ouale cu zaharul. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, extractul de vanilie, praful de sare, coaja rasa de lamaie si faina.

trandafiri-cu-branza-dulce-8

Amestecam  pana obtinem  un aluat omogen.

trandafiri-cu-branza-dulce-2

Se adauga treptat untul topit (caldut) si se framanta pana se incorporeaza.

trandafiri-cu-branza-dulce-4

Se pune vasul intr-un loc caldut (vasul acoperit) la crescut, pana isi dubleaza volumul, cca 30 minute.

Preparare Umplutura

Intr-un bol adaugam – branza dulce de vaci, zaharul, grisul, extractul de vanilie, ouale si coaja rasa de lamaie.

Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.


Aluatul se imparte in 12 bucati uniforme pe care le modelam sub forma de bile.

Fiecare bila de aluat se intinde ( cu faina ) in forma rotunda.

trandafiri-cu-branza-dulce-7

Se taie pe margini in 4 parti egale si lasam  in mijloc  loc pentru umplutura .

In mijloc punem o  lingura din umplutura de branza.

trandafiri-cu-branza-dulce-5

Cu una din cele patru parti  de aluat taiate se inveleste umplutura.

trandafiri-cu-branza-dulce-6

Prindem marginile bine  si  invelim umplutura, ultima ” petala ” va inchide trandafirul.

Trandafirii formati se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu ou ( batut) si ii lasam la dospit cca 10 minute.

trandafiri-cu-branza-dulce-3

Se coc in cuptorul preincalzit la 180 C ~ 30 minute, pana se rumenesc usor.

trandafiri-cu-branza-dulce-1

Se servesc pudrati cu zahar farin vanilat.

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Trandafiri cu branza dulce
(20 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari

  • Prajitura BucurestiPrajitura Bucuresti
    Prajitura Bucuresti era un desert nelipsit din vitrinele cofetariilor in …

Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Trigoane cu gem

Trigoane cu gem si nuca, un desert de post, aromat si delicios!

Închide