Preparare Aluat
Intr-un vas se mixeaza cca 3 min ouale cu zaharul. Se adauga drojdia dizolvata in laptele caldut, extractul de vanilie, praful de sare, coaja rasa de lamaie si faina.
Amestecam pana obtinem un aluat omogen.
Se adauga treptat untul topit (caldut) si se framanta pana se incorporeaza.
Se pune vasul intr-un loc caldut (vasul acoperit) la crescut, pana isi dubleaza volumul, cca 30 minute.
Preparare Umplutura
Intr-un bol adaugam – branza dulce de vaci, zaharul, grisul, extractul de vanilie, ouale si coaja rasa de lamaie.
Amestecam bine pana obtinem o compozitie omogena.
Aluatul se imparte in 12 bucati uniforme pe care le modelam sub forma de bile.
Fiecare bila de aluat se intinde ( cu faina ) in forma rotunda.
Se taie pe margini in 4 parti egale si lasam in mijloc loc pentru umplutura .
In mijloc punem o lingura din umplutura de branza.
Cu una din cele patru parti de aluat taiate se inveleste umplutura.
Prindem marginile bine si invelim umplutura, ultima ” petala ” va inchide trandafirul.
Trandafirii formati se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu ou ( batut) si ii lasam la dospit cca 10 minute.
Se coc in cuptorul preincalzit la 180 C ~ 30 minute, pana se rumenesc usor.
Se servesc pudrati cu zahar farin vanilat.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează
Salvează