Reteta de Cremsnit. Cum facem prajitura Cremsnit? Reteta Cremsnit pas cu pas. Prajitura Cremsnit. Retete de Cremsnit. Cremsnit cu crema de vanilie.
Preparare Foietaj
Reteta Foietaj de casa o gasiti aici , eu am folosit o jumatate de portie.
Reteta este explicata in imagini, pas cu pas si cu siguranta veti obtine rezultatul dorit.
Am intins aluatul de foietaj ( cu ajutorul fainii) intr-o singura foaie si am obtinut doua foi pentru cremsnit .
Le-am decupat dupa dimensiunea tavii, dar am lasat in lungime 1- 2 cm in plus – vezi foto .
Aluatul pentru a doua foaie se pastreaza la frigider.
Prima foaie de aluat foietaj se inteapa din loc in loc si se coace la 220C pentru circa 10 minute ( pe dosul tavii).
Dupa coacere, foaia pentru cremsnit se lasa sa se racesca complet.
A doua foaie de aluat foietaj se inteapa din loc in loc si se taie putin, trasand numarul de portii – vezi foto.
Dupa coacere , foaia se taie complet si se lasa sa se racesca – vezi foto.
Tava ( care am folosit-o la formarea foilor ) se tapeteaza cu hartie de copt si se aseaza prima foaie de foietaj.
Pregatire Crema de vanilie
Laptele se pune la fiert (600 ml) , la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul , praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (maxim 1 minut ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga extractul de vanilie, untul taiat cuburi si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Se toarna rapid in tava , peste foaia de foietaj si intindem uniform pe toata suprafata.
Asezam a doua foaie ( portionata) peste crema fierbinte.
Prajitura Cremsnit este formata si o lasam sa se racesca complet, aproximativ 1 ora.
2 thoughts on “Prajitura Cremsnit”
Arată nemaipomenit , sper să îmi reușească rețetele și mulțumesc frumos !
Mult spor !