Tort cu portocale

Aveti pofta de ceva dulce? Astazi va invit la un tort cu aroma de portocale si crema fina de ciocolata alba, yam, yam.
Ingrediente:

1 buc - Blat alb 6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt.

Crema de ciocolata alba - 200 gr ciocolata alba, 200 ml smantana pentru frisca 35% grasime, 1 plic zahar vanilat + coaja confiata de portocale.

Sirop - 1/4 portie sirop pentru torturi + zeama de la 1 portocala mare.

Decor - crema de ciocolata alba , coaja confiata de portocale , nuca de cocos.

4.9/5 - (111 votes)

Mod de preparareBlat alb , Crema de ciocolata alba, Sirop pentru torturi  (esenta de rom se inlocuieste cu sucul de portocala)

1. Blatul se taie in trei foi egale. Siropul se amesteca cu sucul de portocale. Coaja confiata se taie cubulete.

tort cu portocale6
2. Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si  adaugam primul strat de crema .

3. Adaugam cubuletele  de coaja de portocala, vezi foto.

tort cu portocale5

4. Adaugam a doua foaie de blat,  se insiropeaza si se preseaza usor.

 

tort cu portocale4

5. Adaugam al doilea strat de crema , coaja confiata si ultima foaie de blat.

tort cu portocale3

6. Se adauga ultima foaie de blat,  se insiropeaza  si  se aseaza peste stratul de crema + cubulete de  coaja de portocala confiata.

 

 

7. Se preseaza usor  si se introduce la rece pentru o ora.

tort cu portocale28. Se decoreaza cu crema de ciocolata alba (Ganache) ,  coaja de portocala confiata si nuca de cocos.

tort cu portocale1

9. Se pastreaza la rece pana la servire.

tort cu portocale sectiune

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle