full screen background image

Prajitura Haios

Prajitura obtinuta din aluat cu osanza si gem de prune, un desert cu origini unguresti , foarte apreciat in sezonul rece.

Prajitura Haios

Timp preparare:

45 min

Portii:

24 buc

Ingrediente:

Aluat cu osanza 1 portie , 300 gr gem de prune.Decor - zahar pudra vanilat.

Instructiuni preparare

Aluatul cu osanza (reteta aici) se imparte in doua parti egale.

Dintr-o parte am obtinut 12 bucati Prajitura Haios.

Se intinde intr-o foaie de grosime 0.5 cm si se taie in dreptunghiuri de aproximativ 7×10 cm.

Am taiat aluatul cu un cutit foarte bine ascutit , dar puteti folosi si o rola de taiat pizza.

prajitura haios (1)

 

Pe fiecare bucata de aluat adaugam o lingurita cu gem, vezi foto.

Luam un dreptunghi cu umplutura  in mana si il  inchidem ca pe o carte

prajitura haios (2)

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem cca 25 minute ( cuptorul preincalzit la 180C).

prajitura haios (3)

Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.

prajitura haios in imaginiPofta Buna!

5/5 - (33 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress