Prajitura Haios

Prajitura obtinuta din aluat cu osanza si gem de prune, un desert cu origini unguresti , foarte apreciat in sezonul rece.
Ingrediente:

Aluat cu osanza 1 portie , 300 gr gem de prune.

Decor - zahar pudra vanilat.

Timp preparare

45 min

Nr. portii

24 buc

5/5 - (39 votes)

Aluatul cu osanza (reteta aici) se imparte in doua parti egale.

Dintr-o parte am obtinut 12 bucati Prajitura Haios.

Se intinde intr-o foaie de grosime 0.5 cm si se taie in dreptunghiuri de aproximativ 7×10 cm.

Am taiat aluatul cu un cutit foarte bine ascutit , dar puteti folosi si o rola de taiat pizza.

prajitura haios (1)

 

Pe fiecare bucata de aluat adaugam o lingurita cu gem, vezi foto.

Luam un dreptunghi cu umplutura  in mana si il  inchidem ca pe o carte

prajitura haios (2)

Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem cca 25 minute ( cuptorul preincalzit la 180C).

prajitura haios (3)

Dupa coacere le pudram cu zahar farin vanilat.

prajitura haios in imaginiPofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.