Punem intr-un bol untul la temperatura camerei, zaharul tos, zaharul vanilat, praful de sare, praful de copt stins in zeama de lamaie si ouale.
Mixam pana obtinem o compozitie uniforma.
Adaugam faina si amestecam pana se incorporeaza.
Vom obtine un aluat omogen si usor de modelat, cca 700 gr.
Impartim aluatul in patru parti egale. Fiecare parte se ruleaza sub forma de bastoane.
Fiecare baston se portioneaza in bucati egale, cca 15 gr aluat /bucata.
Fiecare bucata se modeleaza sub forma de bila.
Transferam bilele intr-o tava de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 170C/14 minute.
Le transferam pe un gratar de racire, maxim 5 minute.
Cu ajutorul unui cutit mic vom scobi baza fiecarui fursec, intrand usor catre mijloc – vezi foto.
O parte din miezul scobit il vom folosi la umplutura.
Preparare Umplutura
Punem intr-un bol jumatate din cantitatea de miez scobit, nuca, untul la temperatura camerei, cacao, gem de capsuni si esenta de rom.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Asambare
Punem crema intr-un pos si umplem fiecare fursec.
Le lipim cate doua si indepartam restul de crema.
Preagtim decorul.
Punem intr-o farfurie zaharul tos, iar in cele 2 boluri compozitiile de sfecla rosie ( sucul de sfecla rosie si apa) si turmeric ( lapte si turmeric).
Trecem fiecare piersica prin solutia de sfecla rosie, a doua jumatate prin turmeric, iar la final prin zahar.
Asezam piersicile pe platou.
Decoram piersicile cu frunze de menta.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta – Prajitura Alba ca Zapada
1 thoughts on “Piersici umplute cu crema. Reteta fara coloranti artificiali”
Acesta este un desert uimitor, rezultatul fiind delicios 5/5! A fost un succes total in ceea ce priveste pregatirea si degustarea. Imi face placere sa vad ca multi dintre voi ati incercat si recomandat aceasta reteta. Sunt sigur ca este un desert special, de care te vei aduce aminte cu placere.