Reteta Tarta cu dovleac. Retete de tarte. Retete de Tarta
Preparare Aluat Tarta
Mixam zaharul cu untul pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam oul si continuam sa mixam pana se incorporeaza.
Peste compozitia obtinuta adaugam faina, praful de sare, zaharul vanilat si amestecam.
Aluatul format se pune in folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 minute.
Preparare Umplutura
Dovleacul copt se taie in bucati potrivite si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical .
Intr-un vas punem : piureul de dovleac copt, smantana pentru frisca, ouale, zaharul, grisul, scortisoara si zaharul vanilat.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Aluatul de tarta se intinde (cu ajutorul fainii ) intr-o foaie de grosime – 1/2 cm.
Rulam foaia pe sucitor si o asezam in forma de tarta ( neunsa).
Indepartam surplusul ( cu ajutorul unui cutit ) de aluat si il intepam cu furculita din loc in loc.
Adaugam umplutura de dovleac iar din restul de aluat formam stelute ( intindem aluatul intr-o foaie subtire si decupam stelute cu ajutorul unei forme de fursec ).
Le asezam peste umplutura apoi introducem tarta la copt pentru 25 minute / 170°C.
Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.
Decorati tarta dupa preferinta, eu am presarat pe margine 1 lingurita de zahar vanilat.
Pofta Buna!