full screen background image

Pavlova cu capsuni

O reteta pe baza de capsuni si bezea , Pavlova este cu siguranta desertul perfect in acest sezon.

Pavlova cu capsuni

Timp preparare:

2 ore

Portii:

8 bucati / forma cu diametru 20 cm.

Ingrediente:

Bezea -3 albusuri, 180 gr zahar, 1 praf de sare.Umplutura - 250 ml smantana pentru frisca, 10 gr zahar vanilat.Decor - 400 gr capsuni proaspete, 80 gr zahar, frunze proaspete de menta.

Instructiuni preparare

Reteta de Pavlova cu capsuni.

Cum facem pavlova ? Pavlova cu capsuni in imagini.

Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Vom obtinem o spuma densa si lucioasa .

Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit ( varf stelat) si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt ( dupa ce am trasat forma rotunda – 20 cm ).

Turnarea compozitiei se face in cerc .

Dupa ce am acoperit complet baza , turnarea se face mai mult spre margine  ( ca un cuib) .

Se introduce  la cuptor pentru 1 ora si 30 minute , la  90C.

Dupa coacere, bezeaua se lasa sa se racesca complet.

Spalam bine capsunile, indeparatm coditele si le taiem pe jumatate sau in sferturi.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul , la foc mic.

Dupa primul clocot se inchide focul  si lasam sa se racesca complet.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.



Se pune intr-un pos cu sprit si se aseaza peste bezea , prin miscari circulare ( asa cum am procedat la bezea)

pavlova cu capsuni

Peste frisca adaugam compozitia de capsuni si decoram cu frunze proaspete de menta.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Bezele

Pavlova cu capsuni
(4 voturi)

___________________________________________________

loading…


Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Cozonac fara framantare

Cozonac pufos fara framantare - o reteta recomandata celor care nu au "TIMP", dar doresc deserturi de casa. Cozonacul este...

Închide