Reteta de Pavlova cu capsuni. Cum facem pavlova ? Pavlova cu capsuni in imagini.
Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.
Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Vom obtinem o spuma densa si lucioasa .
Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit ( varf stelat) si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt ( dupa ce am trasat forma rotunda – 20 cm ).
Turnarea compozitiei se face in cerc .
Dupa ce am acoperit complet baza , turnarea se face mai mult spre margine ( ca un cuib) .
Se introduce la cuptor pentru 1 ora si 30 minute , la 90C.
Dupa coacere, bezeaua se lasa sa se racesca complet.
Spalam bine capsunile, indeparatm coditele si le taiem pe jumatate sau in sferturi.
Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul , la foc mic.
Dupa primul clocot se inchide focul si lasam sa se racesca complet.
Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.
Se pune intr-un pos cu sprit si se aseaza peste bezea , prin miscari circulare ( asa cum am procedat la bezea)
Peste frisca adaugam compozitia de capsuni si decoram cu frunze proaspete de menta.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Bezele
2 thoughts on “Pavlova cu capsuni”
Buna! Îmi spui te rog dacă la aceasta rețeta se pot folosi și fructe congelate. Mulțumesc mult!
Buna! Da, poti folosi fructe congelate. Spor!