full screen background image

Pavlova cu capsuni

O reteta pe baza de capsuni si bezea , Pavlova este cu siguranta desertul perfect in acest sezon.

Pavlova cu capsuni

Timp preparare:

2 ore

Portii:

8 bucati / forma cu diametru 20 cm.

Ingrediente:

Bezea -3 albusuri, 180 gr zahar, 1 praf de sare.Umplutura - 250 ml smantana pentru frisca, 10 gr zahar vanilat.Decor - 400 gr capsuni proaspete, 80 gr zahar, frunze proaspete de menta.

Instructiuni preparare

Reteta de Pavlova cu capsuni.

Cum facem pavlova ? Pavlova cu capsuni in imagini.

Albusurile (la temperatura camerei si fara gram de galbenus ) se mixeaza cu sare pana devin o spuma densa.

Adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Vom obtinem o spuma densa si lucioasa .

Compozitia formata se pune intr-un pos cu sprit ( varf stelat) si se toarna in tava tapetata cu hartie de copt ( dupa ce am trasat forma rotunda – 20 cm ).

Turnarea compozitiei se face in cerc .

Dupa ce am acoperit complet baza , turnarea se face mai mult spre margine  ( ca un cuib) .

Se introduce  la cuptor pentru 1 ora si 30 minute , la  90C.

Dupa coacere, bezeaua se lasa sa se racesca complet.

Spalam bine capsunile, indeparatm coditele si le taiem pe jumatate sau in sferturi.

Se pun intr-o cratita impreuna cu zaharul , la foc mic.

Dupa primul clocot se inchide focul  si lasam sa se racesca complet.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.



Se pune intr-un pos cu sprit si se aseaza peste bezea , prin miscari circulare ( asa cum am procedat la bezea)

pavlova cu capsuni

Peste frisca adaugam compozitia de capsuni si decoram cu frunze proaspete de menta.

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Bezele

Pavlova cu capsuni
(5 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress