Nuga de casa . Cea mai buna reteta de nuga. Nuga cu arahide. Cum se face nuga.
Zaharul ( 240 gr) se pune intr-o craticioara , se amesteca cu apa si se pune pe foc.
Cand siropul a inceput sa fiarba vom sterge peretii craticioarei cu o pensula umezita.
Il lasam pe foc, sa fiarba lent, 5 minute.
Peste siropul fierbinte adaugam mierea, amestecam si lasam sa fiarba la foc mic 5 minute.
Dupa ce am adaugat mierea vom batem albusul spuma cu restul de zahar (30 gr) si zahar vanilat.
Peste albusul batut spuma adaugam treptat siropul fierbinte si mixam continuu.
Cu cat mixarea continua , compozitia se va ingrosa.
Adaugam arahidele coapte si amestecam.
Compozitia formata se toarna intr-o forma sau tava de copt, tapetata cu hartie de copt.
Se pune intr-un loc racoros si uscat pentru 24 ore.
Se portioneaza cu un cutit bine ascutit.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta : Batoane Bounty de Casa