Fursecuri Nuci reteta. Fursecuri Nuci in imagini. Fursecuri Nuci
1. Aluatul fraged se imparte in bilute de aproximativ 6-7 gr.
2. Ungem ( cu ulei ) forma de nuci , adaugam bilutele in ea , inchidem prin presare si o punem pe foc ( aragaz – mediu ) pentru maxim 1 min/ parte.
3. Cojile sunt gata atunci cand se desprind usor de pe forma si au o culoare aurie – usor maronie. Daca este nevoie le putem desprinde cu varful unui cutit.
4. Cojile nu vor fi perfecte dar le vom ajusta marginile cu ajutorul unui cutit.
5. Pentru obtinerea umpluturii vom zdrobi miezul de nuca si il amestecam cu gemul de prune.
6. Umplem cojile si le lipim usor iar excesul se sterge de pe margini cu un servet de bucatarie.
7. Fursecurile se pudreaza cu zahar farin si le punem la loc racoros minim 4-5 ore, de preferat – seara pana dimineata.
8. Fursecurile devin fragede si extrem de gustoase.
Pofta Buna!
Vezi si reteta – Chec dalmatian