full screen background image

Compot de pere

Compot de pere cu aroma intensa de cuisoare, un desert delicios si hranitor. Reteta de Compot de pere este simpla si rapida, ideala pentru iarna.

Compot de pere

Timp preparare:

1 ora

Ingrediente:

pere, 2 l apa rece , zeama de la 1 lamaie.Pentru fiecare borcan - 2 linguri zahar, 1 cuisor, cca 250 ml apa.

Instructiuni preparare

Spalam perele si le taiem in  felii potrivite.

Le punem imediat intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie.

Scopul acestei compozitii este de a opri oxidarea perelor.

In fiecare borcan (800 gr) asezam felii de pere scoase in compozitia de mai sus.

Adaugam  zahar si cate 1 cuisor la fiecare borcan.



Adaugam apa rece pana la gatul borcanului, sub zona de filet.

Inchidem ermetic borcanele si le punem la Bain-Marie pentru 25 minute.

Dupa operatiunea de sterilizare, acoperim borcanele cu servete de bucatarie.

A doua zi  transferam compotul la camara.

Sa aveti pofta!

Vezi reteta=>Pere in vin cu sos caramel

5/5 - (2 votes)




Vezi si alte retete delicioase




Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress