Compot de pere

Compot de pere cu aroma intensa de cuisoare, un desert delicios si hranitor. Reteta de Compot de pere este simpla si rapida, ideala pentru iarna.
Compot de pere
Ingrediente:

pere, 2 l apa rece , zeama de la 1 lamaie.

Pentru fiecare borcan - 2 linguri zahar, 1 cuisor, cca 250 ml apa.

Timp preparare

1 ora

5/5 - (2 votes)

Spalam perele si le taiem in  felii potrivite.

Le punem imediat intr-un vas cu apa rece si zeama de lamaie.

Scopul acestei compozitii este de a opri oxidarea perelor.

In fiecare borcan (800 gr) asezam felii de pere scoase in compozitia de mai sus.

Adaugam  zahar si cate 1 cuisor la fiecare borcan.



Adaugam apa rece pana la gatul borcanului, sub zona de filet.

Inchidem ermetic borcanele si le punem la Bain-Marie pentru 25 minute.

Dupa operatiunea de sterilizare, acoperim borcanele cu servete de bucatarie.

A doua zi  transferam compotul la camara.

Sa aveti pofta!

Vezi reteta=>Pere in vin cu sos caramel

Distribuie reteta

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on whatsapp
Share on email

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Toate fotografiile si articolele prezentate pe acest site si drepturile de autor ale acestora apartin detinatorului „DesertdeCasa.ro”. Orice multiplicare, copiere sau publicare a acestora fara acordul scris al autorului se vor pedepsi conform legii in vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor si drepturile conexe).

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.

Copyright © 2014-2022 Desert de Casa. Toate drepturile rezervate.