Tiramisu la pahar. Tiramisu la pahar retete.
Sirop – amestecam cafeaua cu zahar si cu esenta de rom.
Preparare crema – smantana pentru frisca ( rece) se mixeaza cu zahar pana obtinem o spuma densa.
Mascarpone se mixeaza cu extractul de vanilie si esenta de rom.
Adaugam frisca si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Se pastreaza la rece pana pregatim paharele.
Asamblare
Rupem piscoturile pe jumatate.
In fiecare pahar punem patru bucati de piscoturi trecute prin sirop.
Adaugam un start de crema cu mascarpone.
Adaugam al doilea strat de piscoturi, patru bucati trecute prin sirop.
Adaugam al treilea strat de piscoturi insiropate, cate 3 bucati la pahar, si restul de crema.
Punem cacaua intr-o sita si presaram pe suprafata paharelor.
Decoram paharele cu cate o jumatate de capsuna si menta proaspata.
Se pune la rece pentru minim 4-5 ore, de preferat peste noapte.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=> Tiramisu pentru copii