Reteta Foia de rulada – click aici.
Preparare Crema Rulada cu lamaie si ciocolata
Laptele (300 ml) se pune la fiert.
Intr-un vas se amesteca oul cu zaharul, amidonul, praful de sare si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba, se adauga compozitia formata mai sus, micsoram focul si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 min).
Crema obtinuta se transfera intr-un vas, se adauga ciocolata alba si amestecam pana se dizolva complet.
Crema obtinuta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca.
Cand crema mai este usor calduta, se adauga esenta de vanilie, coaja si zeama de lamaie.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare Rulada cu lamaie si ciocolata
Pe foaia de rulada vom intinde crema de lamaie cu ciocolata.
Rulam strans cu ajutorul hartiei de copt.
Se pune la rece pentru minim 2 ore.
Portionam rulada in 12 felii.
Asezam prajiturile pe platou si le decoram cu: ciocolata topita, nuca de cocos si frunze de menta.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta=>Rulada diplomat cu ananas