Umplutura Rulada diplomat cu fructe
Stafidele se pun in esenta de rom pentru 1 ora.
Restul fructelor le vom taia cubulete sau felii.
Preparare Foaie de rulada – click reteta.
Preparare Crema Diplomat
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Se ia de pe baia de abur si se lasa sa se racesca cateva momente , amestecand periodic pana se raceste .
Daca nu amestecam, crema se transforma intr-o piftie!
Se amesteca cu frisca batuta, extractul de vanilie si coaja razuita de lamaie.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Foaia de rulada se transfera pe o hartie curata.
Adaugam compozitia de crema diplomat si o intindem pe toata suprafata.
Adaugam fructele pregatite anterior.
Transferam foaia de rulada pe o tava , o punem la rece pentru 5-10 minute sau pana se intareste crema.
Rulam strans foaia de rulada cu ajutorul hartiei de la baza si se pune la rece pentru minim 2 ore.
Taiem rulada in doua parti egale si o decoram pe toata suprafata – vezi foto.
Decoram cu fructe si punem desertul la rece pentru 1 ora.
Rulada diplomat cu fructe in sectiune.