Preparare Foaie de rulada pentru Rulada cu Crema de Nuca
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar , iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiune tava -38×35 cm ) si se intinde uniform.
Pe toata suprafata foii de rulada presaram nuca.
Se coace la foc mediu cca 10 -12 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) sau pana va capata o culoare usor aurie .
Se scoate din cuptor, se desprinde usor de hartie si se ruleaza imediat.
Preparare Crema de nuca
Punem laptele intr-o cratita, zaharul si praful de sare.
Dupa primul clocot adaugam nuca si amestecam continuu pentru maxim 3 minute.
Adaugam zaharul vanilat , amestecam si lasam compozitia sa se raceasca.
Untul la temperatura camerei se amesteca cu compozitia de nuca si esenta de rom.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Asamblare Rulada cu Crema de Nuca
Intindem crema de nuca pe toata suprafata foii de rulada.
Transferam foaia de rulada pe o tava si o punem la rece pentru 5 minute.
Foaia de rulada se ruleaza strans, iar ruloul format se pune la rece pentru minim 2 ore.
Se portioneaza in bucati potrivite.
Se aveti pofta!
Vezi si alte retete=>Prajituri de Casa
2 thoughts on “Rulada cu Crema de Nuca”
Arată super frumoase .imi plac aceste retete.o sa probez să fac și ieu
Multumesc! Spor la bunatati !