Prajitura Mozaic

Aroma, bunatate si deliciu maxim descoperi in  Prajitura Mozaic. Prajitura Mozaic, desertul magic!
Prajitura Mozaic
Ingrediente:

Foi - 6 oua, 120 gr zahar , 90 gr faina, 30 gr cacao, 1 praf sare.
Blat - 4 oua, 120 gr zahar, 120 gr faina, 100 gr rahat, 100 gr miez de nuca, coaja razuita de la o lamaie, 1 praf sare, 5 gr praf de copt, 1 lingurita otet.
Umplutura - 250 gr magiun de prune.
Decor - 70 gr ciocolata cu lapte.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

24

5/5 - (24 votes)

Prajitura Mozaic reteta. Prajitura Mozaic cu nuca.

Prajitura Mozaic

Preparare Foaie Dobos

Faina se amesteca cu cacao si trecem compozitia prin sita.

Ouale se separa.  Albusurile se bat spuma cu sare, adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile  si le adaugam  peste  albusurile batute.

Amestecam si adaugam compozitia de faina cu cacao.

Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.

Turnam  compozitia obtinuta intr-o tava tapetata cu hartie de copt, dimensiunea -46,2 x 37,3 x 4 cm.

Intinde compozitia in mod uniform.

Foaia   se coace in cuptorul preincalzit la 160 C,  pentru 10-12 minute.

Dupa coacere,  foaia se lasa la racit si apoi o  desprindem de pe hartia de copt.

O taiem pe jumatate.

Preparare blat

Taiem rahatul de fructe in cubulete micute, iar nucile le taiem in bucati potrivite.

Separam albusurile de galbenusuri.

Mixam albusurile cu sare pana obtinem o spuma ferma.

Adaugam zaharul si mixam pana se dizolva complet.

Mixam galbenusurile cu praful de copt dizolvat in otet si apoi  amestecam cu compozitia de albus.

Adaugam faina, coaja de lamaie, rahatul de fructe si nuca.

Amestecam usor pana obtinem o compozitie uniforma.

Turnam compozitia formata in tava tapetata cu hartie de copt, dimensiuni 30x20cm.

Coacem blatul la 180C/25 minute.

Dupa coacere, blatul se lasa sa se raceasca complet.

Asamblare Prajitura Mozaic

Tapetam o tava cu hartie de copt.

Asezam prima foaie Dobos si o ungem cu jumatate din cantitatea de magiun.

Adaugam blatul si presam usor.

Ungem blatul cu restul de magiun si asezam foaia Dobos cu cacao.

Peste foaie  asezam o folie alimentara si un blat.

Peste blat punem o greutate de 1 kg.

Lasam deoparte pentru 10 minute.

Indepartam greutatea si pune prajitura la rece pentru minim 1 ora.

Topim ciocolata pe baie de abur, o turnam intr-un cornet si decoram prajitura.

Prajitura Mozaic

Punem prajitura la rece pana se intareste ciocolata.

Indeprtam marginile si o portionam in 24 de bucati egale.

Prajitura Mozaic

Pastram prajitura la rece pana in momentul servirii.

Prajitura Mozaic

Sa aveti pofta!

Prajitura Mozaic

Descopera si colectia 40 Retete -Prajituri de casa pentru sarbatori!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle