full screen background image

Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata

Imi plac deserturile care contin cafea si pentru asta am ales sa pregatesc reteta de ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata. Un desert extrem de aromat si fin, eclerul cu cafea este vedeta la mesele festive in familia mea. Se prepara rapid , iar rezultatul este DELICIOS !

Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata

Timp preparare:

1 ora

Portii:

10 bucati

Ingrediente:

Coji ecler cu cacao - 50 ml ulei, 100 ml apa, 85 gr faina, 15 gr cacao, 4 oua, 1 praf sare.Crema de cafea - 500 ml lapte, 60 gr amidon, 2 oua, 20 gr zahar vanilat, 1 praf de sare, 120 gr zahar, 3 gr cafea instant.Glazura ciocolata - 100 gr ciocolata, 10 ml ulei

Instructiuni preparare

Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata reteta. Ecler cu crema de cafea si  ciocolata.

Coji ecler cu cacao

Faina se amesteca cu cacaua. Apa, uleiul si sarea se fierb intr-un vas pana se atinge punctul de fierbere.

Se adauga intreaga cantitate de faina cu cacao si se amesteca repede cu o paleta  .

Amestecam pana ce aluatul se desprinde usor de peretii vasului si se retrage continuand amestecarea pana scade temperatura.
Se incorporeaza ouale ( unul cate unul) prin amestecare continua ingloband, concomitent, si o mare cantitate de aer.

Turnarea aluatului se face cu posul cu sprit, in batoane de 10-12 cm.

Coacerea se realizeaza la temperatura ridicata (200 C) pentru 15 minute , apoi la temperatura moderata (180 C + ventilatie  ) pentru 15 minute , fara a deschide cuptorul in primele 10 minute.

Coaja dupa coacere trebuie sa fie uscata.



Crema de cafea

Laptele (400 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (maxim 1 minut ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga zaharul vanilat , cafeaua instant , praful de sare si amestecam bine.

Asamblare

Capacele la eclere le vom taia doar pe o latura si se umplu cu crema de cafea calda.

Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata

Le lasam sa se racesca complet si le  glazuram cu ciocolata topita si amestecata cu ulei.

Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolataEcler cu crema de cafea si glazura de ciocolata

Le pastram la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna!

Ecler cu crema de cafea si glazura de ciocolata
(9 voturi)

Vase si ustensile

Colaborari




Vezi si alte retete delicioase

  • Ecler cu ciocolataEcler cu ciocolata Eclerul cu ciocolata este o prajitura formata din coji de aluat […]
  • Prajitura Ecler cu Capsuni (la tava)Prajitura Ecler cu Capsuni (la tava) Prajitura Ecler cu Capsuni (la tava) este un desert extrem de gustos […]
  • Mini eclereMini eclere Aceste delicii se bucura de popularitate in toata lumea, iar glazura […]
  • SavarineSavarine Savarinele sunt prajituri din aluat dospit , copt in forme , […]
  • Crema de vanilieCrema de vanilie Crema de vanilie - fina si aromata ! Pentru cele mai bune deserturi.
  • Choux a la cremeChoux a la creme Choux a la creme este o prajitura formata dintr-o coaja usor rumena […]



Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Tiramisu cu capsuni

Tiramisu cu capsuni - cel mai bun desert in acest sezon! Profitati din plin de fructe, sunt sanatoase si savuroase.

Închide