Prajitura de post cu biscuiti

Prajitura de post cu biscuiti , un desert excelent ! O prajitura aromata , bogata in ciocolata , stafide, merisoare, fistic si arahide, un adevarat deliciu.
Ingrediente:

Foi - 75 ml apa minerala, 75 ml ulei, 60 gr zahar ( 50% zahar alb+50 % zahar brut) , 1 gr bicarbonat de sodiu dizolvat in 10 ml otet, 5 gr zahar vanilat, 225 gr faina alba, ulei pentru modelarea foilor.

Umplutura - 300 gr biscuiti digestivi, 120 ml apa, 100 ml frisca vegetala, 12 gr cacao, 50 gr zahar, 40 gr unt de cocos, 1 lingurita extract de vanilie, 25 ml esenta rom, 30 gr fistic fara coaja, 50 gr merisoare, 30 gr stafide, 50 gr arahide nesarate, coaja rasa de la o jumatate de lima.

Glazura - 70 gr ciocolata de post sau tableta carob.

Decor - fistic, merioare, arahide si stafide - maruntite.

Timp preparare

2 ore si 30 min

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.9/5 - (90 votes)

Cele 2 foi se obtin conform retetei Prajitura de post cu ciocolata.

Preparare Umplutura

Intr-o cratita punem : frisca vegetala ( lichida), apa, zaharul, cacao  si untul de cocos.

Amestecam bine si punem pe foc . Dupa ce compozitia a dat in fiert mai lasam 4 minute pe foc , amestecand periodic.

Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si  extractul de vanilie.

Din catitatea de  fistic, merisoare , arahide si stafide – oprim pentru decor.

Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un bol impreuna cu fistic, merisoare , arahide , stafide si coaja rasa de lima.

Adaugam compozitia lichida si amestecam pana se incorporeaza.

Tava pe care am copt foile se tapeteaza cu folie alimentara.

Asezam prima foaie , adaugam umplutura si o intindem uniform.

Asezam a  doua foaie si presam usor. Se introduce la rece pentru 30 minute apoi se scoate cu grija din tava .

Peste prajitura asezam o folie alimentara apoi un blat si o greutate de cca 1 kg ( se lasa 30 minute la temperatura camerei).

Pregatire Glazura

Incalzim bine frisca vegetala ( sa nu fiarba ) , adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine.

Se lasa sa se racesca 2-3 minute apoi se toarna peste prajitura.

Intindem uniform glazura  apoi presaram fistic, merisoare, arahide si stafide ( taiate  marunt).

Se introduce prajitura la rece pentru 30 minute. Indepartam marginile prajiturii apoi o portionam.

Se pastreaza la rece.

Pofta Buna!

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle