Cele 2 foi se obtin conform retetei Prajitura de post cu ciocolata.
Preparare Umplutura
Intr-o cratita punem : frisca vegetala ( lichida), apa, zaharul, cacao si untul de cocos.
Amestecam bine si punem pe foc . Dupa ce compozitia a dat in fiert mai lasam 4 minute pe foc , amestecand periodic.
Se lasa sa se racesca apoi adaugam esenta de rom si extractul de vanilie.
Din catitatea de fistic, merisoare , arahide si stafide – oprim pentru decor.
Biscuitii se rup in bucati mici si se pun intr-un bol impreuna cu fistic, merisoare , arahide , stafide si coaja rasa de lima.
Adaugam compozitia lichida si amestecam pana se incorporeaza.
Tava pe care am copt foile se tapeteaza cu folie alimentara.
Asezam prima foaie , adaugam umplutura si o intindem uniform.
Asezam a doua foaie si presam usor. Se introduce la rece pentru 30 minute apoi se scoate cu grija din tava .
Peste prajitura asezam o folie alimentara apoi un blat si o greutate de cca 1 kg ( se lasa 30 minute la temperatura camerei).
Pregatire Glazura
Incalzim bine frisca vegetala ( sa nu fiarba ) , adaugam ciocolata maruntita si amestecam bine.
Se lasa sa se racesca 2-3 minute apoi se toarna peste prajitura.
Intindem uniform glazura apoi presaram fistic, merisoare, arahide si stafide ( taiate marunt).
Se introduce prajitura la rece pentru 30 minute. Indepartam marginile prajiturii apoi o portionam.
Se pastreaza la rece.
Pofta Buna!
Salvează