Prajitura cu visine si mousse de ciocolata. Reteta Prajitura cu visine si mousse de ciocolata
Preparam foile de rulada.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare pentru 1 minut.
Adaugam zaharul treptat si mixam pana obtinem o spuma densa.
Adaugam galbenusurile, mixam 5 secunde si adaugam faina amestecata cu cacaua.
Compozitia se aseaza pe doua hartii de copt (dimensiune tava -30×20 cm ) si se intinde uniform.
Se coace la foc mediu 8-10 minute (in cuptorul preincalzit la 180 C) .
Dupa coacere, foile se desprind usor de hartie.
*Daca cuptorul nu va permite coacerea ambelor foi, impartiti compozitia si coaceti foile pe rand.
Amestecam visinele cu zahar si le punem la rece.
Preparare Mousse de ciocolata
Amestecam gelatina cu laptele si o lasam la hidratat pentru 10 minute.
Punem intr-o cratita ciocolata si 200 ml smanatana pentru frisca.
Asezam cratita la foc mic si amestecam pana se dizolva ciocolata.
Din compozitia obtinuta oprim un sfert pentru glazurat prajitura.
Gelatina hidratata se pune pe baie de abur si amestecam pana se dizolva complet.
Adaugam gelatina hidratata in compozitia de ciocolata si amestecam.
Lasam sa se racesca complet, amestecand periodic.
Mixam cu zahar restul de smantana pentru frisca (400 ml).
Amestecam compozitia de ciocolata racita cu frisca si extractul de vanilie.
Asamblare Prajitura cu visine si mousse de ciocolata
Tapetam o tava de 30×20 cm cu folie alimentara.
Asezam prima foaie de rulada si turnam compozitia de mousse.
Adaugam visinele scurse, din loc in loc.
Asezam a doua foaie de rulada si presam usor.
Turnam restul de compozitie cu ciocolata (oprita pentru glazurat) pe suprafata prajiturii.
Punem tava la rece pentru minim 2 ore.
Indepartam marginile si se portioneaza in 20 bucati.
Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Sa aveti pofta!