Prajitura cu frisca si capsuni. Prajitura cu frisca si capsuni reteta.
Foietajul se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in 12 buc uniforme, cu un cutit bine ascutit si incalzit. Cutitul se tine in apa fierbinte cca 1 minut.
Coacerea se realizeaza la temeperatura de 220-250 C pentru primele 10 minute, apoi la 180 C pentru o coacere uniforma.
Dupa coacere, bucatile de foietaj se lasa la racit complet si apoi le taiem in doua parti.
Intr-un bol se pune: frisca, zahar, zahar vanilat si smantana. Mixam pana obtinem o frisca pufoasa, perfecta pentru ornat.
Pe un platou se aseaza jumatate din foietajul copt, baza patratelor coapte, si se adauga un strat de frisca turnat cu posul.
Asezam partile superioare, apasam usoar si astfel obtinem prajitura.
Decoram fiecare prajitura cu frisca si felii de capsuni, iar la final se pudreaza cu zahar.
Pofta Buna !