Prajitura cu frisca si capsuni

Prajitura cu frisca si capsuni este un desert delicios si aromat. Puteti inlocui capsunile cu ananas, portocale sau caise. Simplu si rapid!
Ingrediente:

200 gr foietaj din comert (1/2 pachet)

150 ml frisca

50 ml lapte rece

2 linguri smantana 18%

100 gr zahar

2 pliculete zahar vanilat

Decor - zahar farin vanilat, capsuni proaspete si frisca vanilata

Timp preparare

40 minute

Nr. portii

12 buc.

4.9/5 - (116 votes)

Prajitura cu frisca si capsuni. Prajitura cu frisca si capsuni reteta.

Foietajul se pune in tava tapetata cu hartie de copt si se portioneaza in 12 buc uniforme, cu un cutit bine ascutit si incalzit. Cutitul se tine in apa fierbinte cca 1 minut.

prajitura cu frisca si capsuni

Coacerea se realizeaza la temeperatura de 220-250 C pentru primele 10 minute,  apoi la 180 C pentru o coacere uniforma.

Dupa coacere, bucatile de foietaj se lasa la racit complet si apoi le taiem in doua parti.

Intr-un bol se pune: frisca, zahar, zahar vanilat si smantana. Mixam pana obtinem o frisca pufoasa, perfecta pentru ornat.

Pe un platou se aseaza jumatate din foietajul copt, baza patratelor coapte,  si se adauga un strat de frisca turnat cu posul.

Asezam partile superioare, apasam usoar si astfel obtinem prajitura.

Decoram fiecare prajitura cu frisca si felii de capsuni,  iar la final se pudreaza cu zahar.

prajitura cu frisca si capsuni

Pofta Buna !

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle