Foaia de rulada
Ouale se separa, albusurile se bat spuma cu zahar iar galbenusurile se mixeaza cu sare si zahar vanilat.
Peste galbenusuri adaugam albusurile , faina si amestecam usor pana se incorporeaza.
Compozitia se aseaza pe hartie de copt (dimensiunea tavii de aragaz ) si se intinde uniform.
Se coace la foc mediu cca 10 -12 min, pana va capata o culoare usor aurie .
Se scoate din cuptor, se pudreaza cu faina , se intoarce cu fata in jos si se desprinde usor de hartie.
Se ruleaza cu hartia de copt pana in momentul folosirii .
Crema de zahar ars
Intr-o craticioara caramelizam 50 gr zahar, amestecam periodic.
Cand s-a format putina spuma deasupra, se trage cratita de pe foc si lasam sa se racoreasca 1-2 minute.
Adaugam untul taiat cubulete si amestecam pana se topeste.
Punem pe foc din nou , adaugam 50 ml lapte si lasam sa fiarba la foc mic pana se topeste caramelul.
Restul de lapte se amesteca cu restul de zahar si faina pana obtinem o compozitie omogena.
Cand compozitia de caramel este omogena (s-a topit caramelul) adaugam compozitia cu faina.
Amestecam incontinuu pana se ingroasa, se ia de pe foc si adaugam esenta de rom +extract de vanilie.
Lasam crema sa se racesca complet.
Foaia de rulada se umple cu crema de zahar ars.
Pe foaia de rulada se intinde in strat uniform crema de zahar ars.
Se ruleaza strans cu ajutorul hartiei de copt (hartia pe care s-a copt foaia de rulada) si se introduce la rece pentru 30 minute.
Dupa racire, se indeparteaza hartia si marginile apoi se taie pe jumatate.
Se glazureaza cu ciocolata alba ( topita) iar cu o furculita se creaza linii.
Se decoreaza cu zahar ars maruntit si se introduce la rece pentru a se intari ciocolata .
Se portioneaza in felii potrivite.
Pofta Buna!
Salvează
Salvează
Salvează
2 thoughts on “Rulada cu ciocolata si crema de zahar ars”
Bune Rețete și utile cu dor de casa.Angelica
Super rețete pentru a deveni cofetarul familiei tale