Prajitura cu mere

Astazi va recomand o prajitura cu mere rapida si delicioasa. Un desert de post simplu si ieftin!
Ingrediente:

Aluat - 200 gr margarina, 100 gr zahar, 200 ml apa minerala, 1 lingurita esenta de vanilie sau 3 plicuri de zahar vanilat, 1 praf de sare, 1/2 pachetel praf de copt, faina alba superioara cat cuprinde

Umplutura -  8 mere, 100 gr zahar, 1/2 lingurita scortisoara, 50 gr margarina, 50 gr gris

Decor - zahar pudra vanila

Timp preparare

45 min

Nr. portii

20 buc (tava 20x30)

4.6/5 - (34 votes)

Untul se taie cuburi si se pune intr-un bol, deasupra unui vas cu apa fierbinte (cateva momente).

prajitura cu mere de post 2

Se adauga zaharul, vanilia, sare si apa minerala apoi se mixeaza cca 2-3 min.

prajitura cu mere de post

Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana obtinem un aluat potrivit.

prajitura cu mere de post

Se pune pentru 30 min la rece, acoperit cu o folie alimentara.

Merele spalate se curata de coaja si se razuiesc. Se amesteca cu zahar si margarina taiata cubulete apoi se pun la calit pentru 5-8 min. Se adauga  scortisoara, grisul si amestecam. Se lasa sa se racesca complet.

 

 

Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita pe toata suprafata.

prajitura cu mere de post

Se adauga umplutura de mere si se intinde intr-un strat uniform.

prajitura cu mere de post

Se intinde a doua parte de aluat intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Foia obtinuta se aseaza usor, pe toata suprafata prajiturii si se inteapa cu furculita, din loc in loc.

prajitura cu mere de post

Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace cca 25-30 min, pana devine aurie.

Se lasa sa se racesca complet, se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *