Untul se taie cuburi si se pune intr-un bol, deasupra unui vas cu apa fierbinte (cateva momente).
Se adauga zaharul, vanilia, sare si apa minerala apoi se mixeaza cca 2-3 min.
Treptat se adauga faina amestecata cu praf de copt si amestecam pana obtinem un aluat potrivit.
Se pune pentru 30 min la rece, acoperit cu o folie alimentara.
Merele spalate se curata de coaja si se razuiesc. Se amesteca cu zahar si margarina taiata cubulete apoi se pun la calit pentru 5-8 min. Se adauga scortisoara, grisul si amestecam. Se lasa sa se racesca complet.
Aluatul se imparte in doua parti. Prima parte de intinde intr-o foaie cu o grosime de cca 1 cm si se pune in tava tapetata cu hartie de copt. Se inteapa cu furculita pe toata suprafata.
Se adauga umplutura de mere si se intinde intr-un strat uniform.
Se intinde a doua parte de aluat intr-o foaie de cca 1 cm grosime. Foia obtinuta se aseaza usor, pe toata suprafata prajiturii si se inteapa cu furculita, din loc in loc.
Se introduce in cuptorul incalzit la 180 C si se coace cca 25-30 min, pana devine aurie.
Se lasa sa se racesca complet, se pudreaza cu zahar farin vanilat si se portioneaza dupa preferinta.
Pofta Buna!