Fursecuri cu lamaie

Fursecuri fragede cu aroma intensa de lamaie ! Ideale pentru petreceri si nu numai !
Ingrediente:

Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 150 gr zahar pudra, 3 oua, 400 gr faina, 1 lingurita praf de copt, coaja rasa de la o lamaie mare , 1 lingurita extract de vanilie, 1 praf de sare.

Umplutura - 1 portie lemon curd

Decor - nuca de cocos

Timp preparare

1 ora si 30 min.

Nr. portii

~70 fursecuri

4.7/5 - (171 votes)

Aici gasiti reteta de Lemon Curd.

Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul farin, extractul de vanilie si praful de sare ~ 3 minute.

fursecuri-cu-lamaie-2

Adaugam treptat ouale , coaja de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie omogena.

fursecuri-cu-lamaie-3

Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.

fursecuri-cu-lamaie-4

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos prevazut cu varf rotund .

fursecuri-cu-lamaie-5

Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam mici aveline cu distanta intre ele, vezi foto.

fursecuri-cu-lamaie-6

Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180 C , cca 10 minute.

fursecuri-cu-lamaie-7

Lasam fursecurile sa se racesca complet apoi asezam cate o bulina de lemon curd (cu ajutorul unui pos cu varf rotund).

 

 

Le unim  doua cate doua , usor, le tavalim marginea prin nuca de cocos si le punem pe o tava.

fursecuri-cu-lamaie-1

Le introducem la rece pentru minim 1 ora.

fursecuri-lamaie

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

8 thoughts on “Fursecuri cu lamaie”

  1. Ouale se pun intregi in compozitie sau se bat albusurile spuma? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

  2. As incerca aceste fursecuri deoarece arata f bine, am insa o intrebare, crema nu va curge din fursecuri? Adica..atunci cand musafirul sau clientul musca sa nu fie nevoit sa stea cu servetelul la gura ca ii curge prin laturi crema ..🤔🤔 Multumesc ptr retetele delicioase 🤗

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *