Aici gasiti reteta de Lemon Curd.
Intr-un bol mixam untul (la temperatura camerei) cu zaharul farin, extractul de vanilie si praful de sare ~ 3 minute.
Adaugam treptat ouale , coaja de lamaie si mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si amestecam bine.
Compozitia obtinuta se pune intr-un pos prevazut cu varf rotund .
Intr-o tava tapetata cu hartie de copt turnam mici aveline cu distanta intre ele, vezi foto.
Coacem fursecurile in cuptorul preincalzit la 180 C , cca 10 minute.
Lasam fursecurile sa se racesca complet apoi asezam cate o bulina de lemon curd (cu ajutorul unui pos cu varf rotund).
Le unimĀ doua cate doua , usor, le tavalim marginea prin nuca de cocos si le punem pe o tava.
Le introducem la rece pentru minim 1 ora.
Pofta Buna!
8 thoughts on “Fursecuri cu lamaie”
daca untul este de 65% grasime, se poate compensa cu ulei ori untura?
Nu, folositi doar unt.
Ouale se pun intregi in compozitie sau se bat albusurile spuma? Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Ouale intregi.
As incerca aceste fursecuri deoarece arata f bine, am insa o intrebare, crema nu va curge din fursecuri? Adica..atunci cand musafirul sau clientul musca sa nu fie nevoit sa stea cu servetelul la gura ca ii curge prin laturi crema ..š¤š¤ Multumesc ptr retetele delicioase š¤
Iti recomand sa incerci reteta. Priveste pozele, nu adauga mult lemon curd si vei obtine o minunatie de desert.
Unde gÄsesc aceasta crema de lemn curd? Baltariu
Aici https://desertdecasa.ro/lemon-curd/