Blat alb pentru prajituri

Blat alb - pufos si aromat , ideal pentru o prajitura delicioasa!
Ingrediente:

6 oua, 10 linguri zahar, 3 linguri ulei, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare, 10 linguri faina alba - superioara, 1 plic praf de copt.

Timp preparare

30 min

Nr. portii

1

4.3/5 - (162 votes)

Albusurile se bat spuma cu zaharul  pana obtinem o spuma tare.

blat prajituri1

Separat intr-un bol mixam galbenusurile cu sare, vanilie si ulei.

blat prajituri2

Galbenusurile mixate se amesteca usor  cu  albusurile batute si  faina amestecata cu praful de copt .

blat prajituri5

 

 

Se amesteca usor pana la incorporare.

blat prajituri4

Compozitia obtinuta se pune intr-o forma (30×20) tapetata cu hartie de copt si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C.

Se lasa la copt cca 20 min, pana la proba prin apasare – sa isi revina la forma initiala.

blat prajituri

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza in 2 sau 3 foi.

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 RETETE – PRAJITURI DE CASA PENTRU SARBATORI

Cu bucurie, îți prezint cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI“, o colecție de bunătăți care va aduce magia sărbătorilor direct în casa ta. Această carte este pentru toți iubitorii de dulciuri care doresc să creeze momente speciale în timpul sărbătorilor.

Cartea “40 REȚETE – PRĂJITURI DE CASĂ PENTRU SĂRBĂTORI” este gata să îți umple casa cu bunătăți.