Mod de preparare – Blat cu cacao , Sirop pentru torturi
Preparare Crema Caramel
Intr-un vas se amesteca zaharul, laptele si oul pana obtinem o compozitie omogena.
Punem vasul pe foc si amestecam continuu, pana crema incepe sa se ingroase (cca 3 minute de la primul clocot) si devine ca un sirop.
Compozitia obtinuta se lasa sa se racesca cca 15 minute.
Adaugam vanilia , untul taiat cubulete si mixam.
Peste crema obtinuta adaugam sosul caramel (reteta aici) si mixam .
Vom obtine o crema perfect untoasa, fara aspect taiat sau aglomerari.
Asamblare Tort Caramel
Blatul se taie in trei foi egale.
Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si adaugam primul strat de crema .
Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam al doilea strat de crema.
Ultima foaie de blat se insiropeaza pe interior , se aseaza peste stratul de crema si se preseaza usor .
Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema si se introduce la rece pentru o ora.
Preparare Glazura Caramel
Gelatina se hidrateaza in apa rece, cca 10 minute.
Sosul caramel se incalzeste la o temperatura de 50C, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se raceste compozitia.
Finisare Tort Caramel
Tortul se pune pe un blat tapetat cu folie alimentara si se imbraca in glazura caramel (cu ajutorul unei spatule).
Se aseaza pe un platou si se introduce la rece pentru 5 min. Se decoreaza pe margini cu decor de ciocolata alba.
Jumatate din suprafata tortului se decoreaza cu ciocolata topita , vezi foto.
Restul de suprafata se decoreaza cu ciocolata neagra razuita si ciocolata alba.
O merdenea se imbraca cu hartie de copt si cu restul de ciocolata topita (pusa intr-un cornet) se toarna frunze.
Se introduce merdeneaua la rece pana se intareste ciocolata.
Frunzele formate se aseaza pe tort conferind o nota aparte.