Panna cotta cu zmeura

Panna cotta cu zmeura, desert fin , cremos si delicios. Folositi ingrediente de calitate si veti obtine o un desert divin !
Ingrediente:

200 ml frisca dulce, 200 ml lapte, 5 gr gelatina , 40 gr zahar, 1/2 pliculet zahar vanilat, 1 praf de sare, 2 plicaturi ulei pentru uns formele.

Decor - sos de zmeura, zmeura , frunze de menta proaspata.

Timp preparare

35 min + 1 ora si 30 min la rece

Nr. portii

3 forme

4.8/5 - (18 votes)

1. Laptele se incalzeste impreuna cu smantana dulce la foc mic.

panna cotta 2

2. Adaugam zaharul , amestecam si lasam sa fiarba cca 1 min. Adaugam vanilia , amestecam si lasam 2 min sa se racesca.

3. Adaugam gelatina si amestecam bine, pana se dizolva complet, cca 10-12 min.

 

 

4. Compozitia formata se toarna in forme unse cu ulei si se lasa sa se racesca complet. Se pun apoi  la rece, cca 1 ora si 30 min.

panna cotta 1

Pentru servire  rasturnam continutul formelor pe farfurii .  Se toarna siropul de zmeura si decoram cu zmeura proaspata si frunze de menta.

panna cotta fotoPanna cotta cu zmeura  se serveste rece.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle