Kanelbullar – Rulouri cu Scortisoara

Kanelbullar - Rulouri cu Scortisoara , un desert foarte pufos si cu aroma intensa de scotisoara. Reteta Kanelbullar - Rulouri cu Scortisoara este simpla si extrem de apreciata, desertul perfect pentru pachetelul celor mici.
Kanelbullar - Rulouri cu Scortisoara
Ingrediente:

Maia - 50 gr faina, 18 gr zahar, 50 ml lapte, 7 gr drojdie uscata instant.

Aluat - 2 galbenusuri, 50 gr smantana 20% grasime, 125 ml lapte, 100 gr zahar, 5 gr sare, 50 ml ulei, 50 gr unt topit, coaja rasa de la o lamaie, 15 gr zahar vanilat, 425 gr faina.

Umplutura - 120 gr unt 80%grasime, 3 linguri scortisoara, 80 gr zahar.

Decor - 1 galbenus+2 linguri lapte.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

18

5/5 - (6 votes)
Intr-un vas mixam untul ( la temperatura camerei), zaharul si scortisoara.
Aluatul se prepara conform retetei de aluat pentru cozonac.
Aluatul se intinde cu merdeneaua intr-o foaie dreptunghiulara, 1 cm grosime.
Intindem  umplutura pe toata suprafata aluatului .
Foaia se pliaza cu grija.
Taiem aluatul fasii, iar fiecare fasie se rasuceste- vezi foto.
Adunam fasia rasucita sub forma unul melc , iar capatul se introduce sub aluat.
Kanelbullar - Rulouri cu Scortisoara
Punem rulorile in tava tapetata cu hartie de copt si le lasam la dospit, maxim 25 minute.
Kanelbullar - Rulouri cu Scortisoara
Ungem rulourile cu galbenusul mixat cu lapte.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C.
Kanelbullar - Rulouri cu ScortisoaraCoacem rulourile pentru 25 minute la 180C.
Kanelbullar - Rulouri cu Scortisoara
Kanelbullar – Rulouri cu Scortisoara se servesc calde sau reci.
Kanelbullar - Rulouri cu ScortisoaraSa aveti pofta la Kanelbullar – Rulouri cu Scortisoara !
Vezi si reteta – Fluturasi cu branza dulce

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle