Se impart ingredientele in 3 parti ( 2 oua+40 gr zahar +30 gr faina +10 gr cacao+ 1 praf sare ) si preparam foile Dobos in 3 transe.
Faina se amesteca cu cacao si se trec prin sita.
Ouale se separa. Albusurile se bat spuma cu sare , adaugam treptat zaharul si mixam pana se dizolva complet.
Mixam galbenusurile si le adaugam peste albusurile batute.
Amestecam usor si adaugam compozitia de faina cu cacao.
Amestecam usor pana obtinem o compozitie omogena.
Pe o hartie de copt trasam forma tortului ( 2 cercuri ) , punem compozitia obtinuta si o intindem uniform.
Foile Dobos cu cacao se coc in cuptorul preincalzit la 160 C pentru 10-12 minute.
Dupa coacere, folile dobos cu cacao se lasa la racit si apoi le desprindem de pe hartia de copt.
In forma rotunda, foile dobos cu cacao se folosesc la obtinerea celor mai bune prajituri de casa sau tort.