Cozonac fara framantare reteta in imagini. Cozonac fara framantare cu nuca.
Umplutura – nuca macinata se amesteca cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si albusul batut spuma.
Aluat – laptele caldut se amesteca bine cu zaharul si drojdia.
Ouale le mixam cu zeama de lamaie , zahar vanilat si sare.
Cele doua compozitii se amesteca bine cu coaja rasa de lamaie , untul topit si racit + uleiul.
Faina se cerne intr-un bol mai mare apoi adaugam compozitia formata mai sus .
Amestecam pana se incorporeaza si obtinem un aluat omogen.
Aluatul obtinut se pune intr-un vas uns cu putin ulei.
Se acopera cu folie alimentara si se pune la crescut ( la loc cald ) pana isi dubeaza volumul, la mine a fost gata intr-o ora si 30 minute.
Se pune la frigider pana a doua zi , eu l-am tinut 14 ore.
Pe blatul de lucru si prafuit cu faina am asezat aluatul . L-am prafuit cu faina si l-am intins intr-o foaie dreptunghiuara de cca 20×30 cm.
Adaugam umplutura pe toata suprafata si rulam strans.
Ruloul format se aseaza intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt.
Se pune la loc cald si il lasam sa dopeasca pana isi dubleaza volumul ( cca 1 ora).
Se unge cu ou batut cu lapte si presaram zahar brut.
Se introduce in cuptorul preincalzit la 180C si coace timp de 25-30 minute.
Cozonacul se lasa sa se racesca in tava apoi se portioneaza in felii potrivite.
Pofta Buna!
Citeste si reteta – Cozonac pufos cu nuca
3 thoughts on “Cozonac fara framantare”
Arată foarte bine mulțumesc celor ce se gîndesc si la nou cei cu timp mai puțin MULTUMESC
Sunt suficiente 10g de drojdie proaspata la 850g de faina in prepararea cozonacului fara framantare?
Da.