Reteta chec pufos cu portocale. Chec de casa cu portocale.
Cacaua se amesteca cu apa pana obtinem o compozitie uniforma.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam un minut cu vanilie si ulei.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma si amestecam usor .
Adaugam treptat faina + praful de copt + coaja de portocala confiata (taiata cubulete mici) si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Din compozitia obtinuta se opreste un sfert , restul se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
Compozitia oprita (sfertul) se amesteca cu cacaua dizolvata si se aseaza deasupra compozitiei albe.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru maxim 18 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Se lasa sa se racesca complet si se pudreaza cu zahar farin vanilat.
cu
Se portioneaza in felii potrivite.
Pofta Buna!