Briose Red Velvet

Briose Red Velvet in varianta fara colorant, pufoase si colorate. Frisca aromata si pufoasa , vanilia si scortisoara ofera brioselor o aroma aparte. Ideale pentru cei mici !
Ingrediente:

Compozitie briose- 250 gr piure de sfecla rosie coapta, 50 gr miere de albine, 100 gr unt 82% grasime, 2 albusuri, 100 gr zahar, 200 gr faina, 10 gr praf de copt , 3 gr scortisoara, 10 gr zahar vanilat, 1 praf de sare.

Decor - 300 ml smantana pentru frisca, 80 gr zahar , 10 gr zahar vanilat.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

14 bucati

5/5 - (6 votes)

Briose Red Velvet reteta. Briose Red Velvet in imagini. Briose Red Velvet reteta cu sfecla.

Briose Red Velvet

Sfecla rosie coapta se taie marunt , se amesteca cu mierea si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical.

Untul la temperatura camerei se mixeaza  cu zaharul vanilat si zaharul , cca 2-3 minute.

Adaugam treptat albusurile si continuam mixarea pana  se dubleaza compozitia.

Adaugam pireul de sfecla rosie si mixam pana se incorporeaza complet.

Faina se amesteca cu praful de copt, praful de sare , scortisoara si se amesteca cu compozitia de sfecla rosie.

Vom obtine o compozitie omogena si colorata.


Tava pentru briose se  tapeteaza cu forme din hartie , compozitia se imparte in fiecare forma si se uniformizeaza.

Din compozitia obtinuta vom obtine 14  bucati de briose Red Velvet.

Briosele Red Velvet  se coc  in cuptorul preincalzit la 180 C / cca 20 minute, pentru siguranta – facem testul cu scobitoarea.

Dupa coacere  lasam briosele  sa se racesca complet.

Cand briosele s-au racit  pregatim frisca.

Smantana pentru frisca (rece) se mixeaza cu zaharul vanilat si zaharul pana obtinem o spuma densa.

Decoram cu o avelina din frisca fiecare briosa Red Velvet .

Briosa Red Vevet in sectiune.
Pofta Buna!
Citeste si Reteta : Briose cu dovleac

Salvează

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle