Sirop pentru tort si prajituri

Sirop pentru tort si prajituri,  ingredientul magic care transforma orice desert. Fie ca vorbim de un tort pufos sau de o prajitura delicioasa, acest sirop adauga o aroma intensa si o textura suculenta, facand desertul mai moale si mai delicios. Daca vrei sa-ti impresionezi familia si prietenii cu cele mai bune prajituri, acest sirop este esential in retetele tale.
Sirop pentru tort si prajituri
Ingrediente:

250 ml apa

150 gr zahar

25 ml esenta rom

1 pliculet zahar vanilat

Timp preparare

10 minute

Nr. portii

1

4.1/5 - (293 votes)

Sirop  pentru torturi si prajituri este nelipsit in prajituri precum Amandine, Boema sau Tortul cu ciocolata. Acesta este secretul unui tort sau al unei prajituri perfecte, care raman moi, aromate si delicioase chiar si dupa cateva zile. Fie ca alegi un sirop simplu sau unul cu vanilie, acesta imbogateste orice desert.

Cum sa folosesti Sirop pentru tort si prajituri

Siropul pentru tort si prajituri se folosese rece si il poti aplica pe blaturile de tort sau pe foile de prajitura pentru a le face mai moi si mai aromate. Cu un gust aromat si o textura perfecta, acest sirop va deveni cu siguranta unul dintre ingredientele tale preferate pentru deserturi. Nu doar ca este usor de folosit, dar este si o alegere excelenta pentru orice tip de desert!

Cum se prepara reteta de Sirop pentru tort si prajituri

Punem zaharul cu apa intr-o craticioara.
Amestecam   si punem la foc mediu.
Dupa primul clocot se fierbe un minut.
Adaugam zaharul vanilat si amestecam.
Dupa ce s-a racit complet, adaugam esenta de rom si amestecam.

Se foloseste la insiroparerea torturilor si prajiturilor pe baza de ciocolata. Sa aveti pofta!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

4 thoughts on “Sirop pentru tort si prajituri”

  1. Alexandra Pirjol

    Buna ,
    sunt Alexandra si am facut blatul unui tort… Vroiam astazi sa il insiropez , dar nu mai stiam reteta siropului de zahar … As avea nevoie de o portie jumatate… am cautat pe net si am gasit reteta ta …
    Vroiam doar sa te intreb , daca reteta ta este pentru o portie de sirop de zahar.
    Multumesc

  2. Buna Maria, pot sa adaug la acest sirop si esenta de portocale, sau e prea mult? Mersi

  3. Buna, Lili! Poti schimba aromele in functie de desertul pe care il prepari, dar nu combinam esenta de rom cu esenta de portocale.

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *