Prajitura pufoasa cu portocale imagini. Retete dulciuri cu portocale.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare.
Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.
Galbenusurile le mixam un minut cu vanilia si untul topit.
Peste compozitia de galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , coaja de portocala si amestecam usor .
Adaugam treptat faina + praful de copt si amestecam , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.
Compozitia obtinuta se toarna intr-o tava ( 30×20 cm) tapetata cu hartie de copt.
Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180C pentru ~20 minute. Se face testul cu scobitoarea.
Lasam prajitura sa se racesca complet si intindem pe toata suprafata sucul +coaja de portocala (cu ajutorul unei pensule).
Razuim ciocolata pe toata suprafata, indepartam marginile si portionam prajitura.
Pofta Buna!
Salvează