Prajitura cu gem si nuca

Ador acesta prajitura ! Prajitura cu gem si nuca este un deliciu si este nelipsita de la mesele in familie.
Prajitura cu gem si nuca
Ingrediente:

Pentru aluat 650 g faina, 200 g unt, 2 oua, 150 g zahar, 2 linguri smantana, 1/2 plic praf de copt, 1 /2 lingurita bicarbonat de sodiu, 1 praf sare, 1 plic zahar vanilat, 1 lingura otet de mere.

Pentru umplutura 400 gr gem de prune, 70 gr nuca macinata , coaja rasa de la 1 lamaie, 1 lingura esenta rom.

Decor 60 gr nuca macinata , 2 linguri gem de prune

4.7/5 - (147 votes)
  1. Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zahar 3-4 minute.

prajitura cu gem si nuca1

2. Se adauga ouale, praful de sare, vanilia , smantana , praful de copt si  bicarbonatul de sodiu  (stinse  in otet) apoi  amestecam.

arlechin

3. Se adauga faina  putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza.

arlechin

4. Aluatul format  se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece cca 20 min.

 

 

aluat foi

5. Dupa acest timp aluatul se imparte in 4, intindem patru foi dreptunghiulare si le coacem pe  fundul unei tavi (dimensiune 20×30). Tava se unge cu 2-3 picaturi de ulei , doar la prima foaie.

foi prajituri

6. Temperatura de coacere 180°C, pentru maxim 10 minute.

arlechin

7. Pregatim umplutura – gemul de prune se amesteca cu nuca macinata , coaja de lamaie si esenta de rom.

umputura prajituri

8. Foile  se vor umple cu compozitia de mai sus apoi se suprapun.

prajituraa in foi cu gem9. Vom obtine o prajitura formata din 4 foi si trei straturi de umplutura. Deasupra punem un blat cu o greutate (cc 2-3 kg) pentru a uniformiza straturile de crema ,timp de 30 min.

prajitura cu gem si nuca in foi

10. Prajitura se unge la suprafata cu gem ( in strat uniform)  si se presara nuca macinata.

Prajitura cu gem si nuca

11. Prajitura cu gem si nuca se pune pe hartie de copt . In tava care ne-a ajutat la coacerea foilor punem prajitura impreuna cu hartie de copt.

Prajitura cu gem si nuca

12. Introducem prajitura in cuptor (incalzit la 180 C)  pentru 10 minute.

 

 

13. Prajitura cu gem si nuca se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

Prajitura cu gem si nuca

14. Se pastreaza la rece si se portioneaza a doua zi.

Prajitura cu gem si nuca

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

1 thoughts on “Prajitura cu gem si nuca”

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle