- Untul (la temperatura camerei) se mixeaza cu zahar 3-4 minute.
2. Se adauga ouale, praful de sare, vanilia , smantana , praful de copt si bicarbonatul de sodiu (stinse in otet) apoi amestecam.
3. Se adauga faina putin cate putin si amestecam pana se incorporeaza.
4. Aluatul format se acopera cu folie alimentara si se introduce la rece cca 20 min.
5. Dupa acest timp aluatul se imparte in 4, intindem patru foi dreptunghiulare si le coacem pe fundul unei tavi (dimensiune 20×30). Tava se unge cu 2-3 picaturi de ulei , doar la prima foaie.
6. Temperatura de coacere 180°C, pentru maxim 10 minute.
7. Pregatim umplutura – gemul de prune se amesteca cu nuca macinata , coaja de lamaie si esenta de rom.
8. Foile se vor umple cu compozitia de mai sus apoi se suprapun.
9. Vom obtine o prajitura formata din 4 foi si trei straturi de umplutura. Deasupra punem un blat cu o greutate (cc 2-3 kg) pentru a uniformiza straturile de crema ,timp de 30 min.
10. Prajitura se unge la suprafata cu gem ( in strat uniform) si se presara nuca macinata.
11. Prajitura cu gem si nuca se pune pe hartie de copt . In tava care ne-a ajutat la coacerea foilor punem prajitura impreuna cu hartie de copt.
12. Introducem prajitura in cuptor (incalzit la 180 C) pentru 10 minute.
13. Prajitura cu gem si nuca se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.
14. Se pastreaza la rece si se portioneaza a doua zi.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Prajitura cu gem si nuca”
Mi se sfarama aluatul si nu stiu cum sa-l fac sa se intinda pentru a coace foile! Ajutor!!!