4.2/5 - (102 votes)
Gelatina se pune in jumatate din cantitatea de lapte ( sa fie rece ) , se amesteca si se lasa la temperatura camerei cca 15 min.
Ouale se mixeaza cu zaharul si praful de sare , se amesteca cu gelatina hidratata si restul de lapte.
Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.
Crema este gata, se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam zaharul vanilat.
Amestecam periodic pana se raceste.
Daca nu amestecam , crema se transforma intr-o piftie 🙂
Se amesteca cu frisca batuta , esenta de rom pana obtinem o crema omogena.
Sa aveti spor !
6 thoughts on “Crema diplomat (Sarlota)”
Ce inseamnä un “praf de sare“ e sare normalä?
sunt noua pe aici dar am ajuns sa caut aproape in fiecare zi dupå ceva dulce ce a-s putea face eu dupa super amandinele tale astazi ma opresc aici la acest tort care arata intr-un mare fel. multumesc de minunatele tale retete
Un varf cutit cu sare , bineinteles “normala”.
Sunt extrem de incantata sa aud aceste cuvinte ! Te astept cu mare drag pe blog <3
E buna idea de a mesteca gelatina cu galbenusurile si apoi pe abur
Este singura reteta de crema diplomat pe blogul desertdecasa.ro si alta nu voi mai posta. Deoarece este o reteta pe care o folosesc de multi ani si este PERFECTA . Respectati reteta si sunt sigura ca rezultatul va cel asteptat. Mult spor !