Preparare aluat
Intr-un vas se adauga margarina taiata cuburi si apoi se aseaza pe baie de abur.
Cand margarina incepe sa se topeasca se adauga zaharul si mixam, cca 3 min. Se adauga apa minerala, praful de copt praful de sare si zaharul vanilat.
Se mixeaza din nou cateva minute, se adauga treptat faina, amestecam si mixam.
Se adauga restul de faina si amestecam pana obtinem un aluat consistent si omogen.
Aluatul obtinut se pune la rece pentru 30 min.
Preparare umplutura
Intr-un bol se amesteca gemul de prune, nuca, esenta de rom si coaja rasa de lamaie.
Aluatul se intinde intr-o foaie groasa de cca 1 cm si se taie sub forma de triunghi. Pe fiecare triunghi de aluat se adauga cate o lingurita de umplutura.
Se ruleaza si se pun in tava tapetata cu hartie de copt.
Se introduce tava in cuptorul incalzit si se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii la baza.
Dupa coacere se lasa sa se racesca complet apoi se pudreaza cu zahar farin vanilat.
Se servesc alaturi de o cafea aromata 🙂
Pofta Buna!
Salvează
13 thoughts on “Cornulete cu gem si nuca”
Masa se unge cu ulei inainte sa fie intins aluatul?
Sigur, asa cum se mentioneaza si in reteta – folosim ulei pentru intins aluatul .
Tot aluatul se face in baie de abur sau numai margarina ???
Pe baie de abur se pune vasul cu margarina , pentru a se putea mixa.
Buna seara, la ingrediente nu se specifica praful de copt, cat se pune in compozitie? Multumesc frumos
1 pliculet praf de copt.
Aceasta reteta, cred ca este cea mai buna de pina acum, deci ies niste cornulete care se topesc in gura, si dupa vreo doua zile sunt si mai bune! Multumesc foarte frumos pentru reteta si prezentare!
Cu mare drag! te astept si cu alte retete delicioase
Cu margarina la cutie se pot face sau numai cu margarina la pachet…la cate grade se pun la cuptor…abia astept sa le fac
Folositi doar margarina la pachet. Se coc la 180 C, cca 20 – 25 min, pana devin aurii la baza.
Cititi cu atentie reteta.Este specificat pliculetul de praf de copt.
Buna seara ,se poate folosi unt in loc de margarina?Eu sunt impotriva margarinei.
In loc de drojdie praf se poate pune drojdie proaspata si apa se poate inlocui cu lapte …ies foarte bine si fragede…