Alunele de padure se pun intr-o tigaie, la foc mic.
Amestecam , periodic, pentru 2 minute.
Le lasam sa se raceasca si le decojim. Oprim 12 alune pentru interior.
Punem restul alunelor intr-un robot si le maruntim putin, nu le facem pura.
Oprim 30 gr alune maruntite ( pentru decor).
Macinam biscuitii si ii punem intr-un vas.
Adaugam restul de alune, nutella, esenta de rom si untul la temperatura camerei.
Amestecam pana obtinem o compozitie omogena.
Impartim compozitia in 12 parti, iar cu ajutorul mainilor, trecute prin apa, vom modela bomboanele.
Fiecare parte de compozitie se modeleaza sub forma unui cuib, adaugam aluna si o acoperim cu compozitie.
Modelam bomboanele sub forma rotunda si le asezam pe o farfurie.
Le punem la rece pentru 30 minute.
Topim ciocolata ( ambele sortimente) pe baie de abur, adaugam uleiul si alunele .
Trecem bomboanele prin galzura de ciocolata, ajutandu-ne de 2 furculite.
Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si le transferam la rece pana se intareste ciocolata.
Indepartam baza bomboanelor cu ajutorul unui cutit si le transferam pe hartii speciale.
Sa aveti pofta!
Vezi si reteta: BOMBOANE CU NUCA DE COCOS (RAFFAELLO)
Bomboane Ferrero Rocher, reteta testata care va ofera o aroma si un deliciu maxim. Bomboanele Ferrero Rocher, in varianta mea, sunt o adevarata explozie de bunatate. Compozitia fina cu alune usor crocante, crema fina de ciocolata, totul invelit intr-un strat generos de ciocolata cu alune. Va invit sa testati reteta Bomboane Ferrero Rocher si sa va bucurati de un desert unic si aromat!