Reteta Babka cu ciocolata si nuci. Cea mai buna reteta de Babka cu ciocolata si nuci!
Preparare aluat
Punem intr-un vas: faina, drojdia, zaharul, praful de sare si vanilia. Amesteacam ingredientele.
In alt vas amestecam smantana, untul topit, oua si laptele caldut.
Turnam compozitia formata peste compozitia cu faina.
Framantam aluatul pentru 3 minute sau pana vom obtine un aluat elastic si nelipicios.
Ungem vasul cu un strat fin de ulei si adaugam aluatul.
Acoperim vasul cu o folie alimentara si il lasam sa creasca, pana isi dubleaza volumul.
Preparare umplutura
Topim ciocolata pe baie de abur si o amestecam cu nutella si unt.
Compozitia obtinuta se lasa sa se raceasca complet.
Asamblare
Ungem cu ulei, intr-un start fin, blatul de lucru.
Intindem aluatul intr-o foaie cu grosimea de 1 cm, forma dreptunghiulara.
Ungem suprafata cu umplutura de ciocolata.
Rulam strans, iar ruloul format se pune pe o tava si o asezam la frigider, pentru 15 minute.
Taiem ruloul pe lungime cu un cutit foarte bine ascutit, pana obtinem 2 parti egale.
Le impletim in doua, asa cum impletim painea.
Asezam cozonacul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si il lasam sa isi dubleze volumul.
Omogenizam galbenusul cu laptele si ungem toata suprafata cozonacului.
Presaram nuca si il transferam in cuptorul preincalzit la 180C, cu ventilatie, pana cand capata o crusta rumena si ferma.
Se lasa sa se raceasca cca 5 minute in tava de copt si apoi se transfera pe un gratar de racire.
Dupa racire cozonacul se portioneaza si se serveste.
Iti recomand sa descoperi si alte retete de cozonac.
Pofta buna!