full screen background image

Fursecuri cu gem

Preferatele mele ! Fursecuri fragede cu gem de prune , un desert ieftin, rapid si delicios!

Fursecuri cu gem

Timp preparare:

40 minute

Portii:

~700 gr

Ingrediente:

Aluat - 200 gr unt 82% grasime, 100 gr zahar pudra, 2 oua, 260 gr faina pentru prajituri, 1 lingurita extract vanilie, 3 gr bicarbonat de sodiu, 1 praf sare.Umplutura - 150 gr gem de pruneDecor -zahar pudra vanilat


Instructiuni preparare

Untul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul pudra si zaharul vanilat, cca 3 minute.

fursecuri-cu-gem-reteta-2

Adaugam ouale si  extractul de vanilie .

fursecuri-cu-gem-reteta-3

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

fursecuri-cu-gem-reteta-4

Adaugam faina amestecata cu bicarbontul de sodiu , praful de sare si amestecam bine.

fursecuri-cu-gem-reteta-5

Dupa ce am incorporat complet  faina mixam compozitia pentru 1 minut.

fursecuri-cu-gem-reteta-6

Compozitia obtinuta se pune intr-un pos cu sprit (varf stelat).

fursecuri-cu-gem-reteta-7

Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt turnam compozitia in forme mici- vezi foto.

fursecuri-cu-gem-reteta-8

Se introduce tava in cuptorul preincalzit la 180 C si se coc pentru cca 10 minute, pana ce baza fursecurilor devine aurie.

Dupa coacere le lasam sa se racesca complet.

fursecuri-cu-gem-reteta-9

Punem gemul intr-un pos cu dui sau punga de prajituri , turnam aveline mici  pe jumatate din cantitatea de fursecuri apoi le unim , doua cate doua.

fursecuri-cu-gem-reteta-10

Pudram fursecurile cu zahar farin vanilat.

fursecuri-cu-gem-reteta-1

fursecuri-cu-gem-1

Pofta Buna!

Salvează

Salvează

Fursecuri cu gem
(205 voturi)




2 thoughts on “Fursecuri cu gem

  1. cristina

    Untul la temperatura camarei se mixeaza cu zaharul farin si zaharul vanilat, cca 3 minute. Fraza aceasta din reteta nu o inteleg!!! deoarece la ingrediente nu specificati si de zaharul pudra sau de cel farin!!!!Deci pana la urma de care zahar mixam impreuna cu untul?

    Reply

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Pregnancy Miracle Review | Paleo Recipe Book Review | Guide to Paleo Review | Venus Factor Review

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
scortisoara
Scortisoara

Scortisoara este un condiment originar din Ceylon (astazi Sri Lanka), insa plante inrudite se gasesc si in sudul continentului asiatic,...

Închide