Savarine cu cacao

Savarine cu cacao, prajituri de casa cu frisca si sirop de rom. Perfecte pentru intalnirile cu cei dragi!
Ingrediente:

Coji - 220 gr faina, 30 gr cacao, 1 ou, 15 gr drojdie proaspata, 200 ml lapte, 25 gr zahar, 30 ml ulei, 1/2 lingurita esenta de vanilie, 1 praf sare.
Sirop - 250 ml apa, 150 gr zahar, 25 ml esenta rom, 1 pliculet zahar vanilat.
ecor - 350 gr frisca , 2 linguri marmelada de cirese.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

10

5/5 - (4 votes)

Savarine cu cacao reteta. Savarine cu cacao pentru mese in familie.

Preparare sirop

Punem zaharul cu apa intr-o craticioara.

Amestecam si punem la foc mediu.

Dupa primul cloclot se fiebe un minut.

Adaugam zaharul vanilat si amestecam.

Dupa ce s-a racit complet, adaugam esenta de rom si amestecam.

Pregatire maia

Zaharul (5 gr) si drojdia se dizolva in laptele caldut(20 ml). Se adauga faina (50 gr ) si amestecam pana se incorporeaza complet.

Se presara cu faina la suprafata si se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul (dospirea 1).

Temperatura optima ~ 30C.

Prepararea sodoului

Oul se mixeaza cu sare , zahar si vanilie. Se adauga treptat laptele caldut si amestecam bine.

Formarea aluatului

Amestecam cele doua compozitii (maia+sodou) pana la omogenizare.

Adaugam treptat faina amestecata cu cacao , apoi uleiul si amestecam pana obtinem un aluat omogen si de consistenta moale.

Se acopera vasul cu o folie alimentara si se pune la dospit pentru 25 min (dospirea 2).

Dupa dospire aluatul se pune (3/4 din forma) in forme unse cu ulei (cu ajutorul unei linguri).

Savarinele se pun (intr-o tava) la loc cald pentru 10 min (dospirea 3) si le coacem cca 25 minute /180C.

Dupa coacere se pun pe un gratar si le folosim cand sunt complet racite.

Le razuim partea bombata pentru a le insiropa mai usor.

In siropul rece vom scufunda pe rand cate o savarina si o lasam sa absoarba sirop cateva secunde.

Savarinele insiropate se scot pe o tava si le punem la rece pentru 30 min.

La fiecare savarina taiem cate un capacel , se pun pe chese (hartii) si se ung usor cu marmelada de cirese.

Le umplem cu frisca sub forma de avelina.

Termen de valabilitate – 24 ore.

Pofta Buna!

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Urmareste-ma pe Instagram si afla cele mai NOI retete!

#desertdecasa #mariapopalifestyle