Prajitura cu miere reteta. Prajitura cu miere reteta pas cu pas.
Preparare crema
300 ml laptele se pune la fiert, intr-o craticioara.
Intr-un vas amestecam ouale cu zaharul, faina , restul de lapte si praful de sare.
Cand laptele a dat in primul clocot, adaugam compozitia de mai sus si amestecam continuu, pana se ingroasa, cca 2-3 minute .
Se ia vasul de pe foc si se lasa sa se racesca complet.
Adaugam untul ( la temperatura camerei) , coaja de lamaie si zaharul vanilat.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Preparare foi
Mixam ouale cu zahar pentru 3-4 minute.
Adaugam uleiul (50 ml ), mierea, amoniu stins in otet, praful de sare si vanilia.
Mixam pana obtinem o compozitie omogena.
Adaugam faina (600 gr), treptat, si amestecam pana se incorporeaza.
Aluatul se imparte in patru parti, intindem (pe rand) foile sub forma dreptunghiulara, cu ajutorul fainii (50 gr ).
Le coacem pe fundul unei tavi (dimensiune 20×30), dupa procedeul de mai jos.
Tava se unge cu 2-3 picaturi de ulei (le intindem cu o pensula), inainte de a intinde fiecare foaie .
Se pune o bucata de aluat pe tava unsa , se intinde cu ajutorul unei merdenele in start uniform iar marginile se inlatura cu ajutorul unui cutit.
Se inteapa in cateva locuri si se introduce in cuptorul incalzit la 180 C pentru ~ 8 minute.
Cand foaia capata o culoare usor aurie, scoatem tava din cuptor.
Introducem lama unui cutit sub foaie si se trece usor pe ambele parti pentru a inlatura riscul de prindere.
Foaia coapta se aseaza pe o tava tapetata cu hartie. La fel se procedeaza si cu restul foilor.
Asamblare prajitura
Pe o tava tapetata cu hartie punem prima foaie si adaugam primul strat de crema.
Asezam a doua foaie si adaugam un strat uniform de gem.
Se pune a treia foaie si adaugam ultimul strat de crema.
Peste prajitura se aseaza ultima foaie , o hartie de copt si un blat cu o greutate (cc 2 kg) pentru a uniformiza straturile de crema, timp de 1 ora (la rece).
Se lasa la rece pana a doua zi, pentru ca foile sa devina fragede.
Indepartam marginile prajiturii, o portionam si o pudram cu zahar farin.
Pofta Buna!
1 thoughts on “Prajitura cu miere”
F.buna