full screen background image

Pasca fara aluat

Pasca fara aluat cu branza dulce si stafide, desertul preferat ! Compozitia de branza dulce , aroma de lamaie si bunatatea stafidelor confera desertului o nota aparte. Reteta este usoara si va garanteaza reusita!

Pasca fara aluat

Timp preparare:

1 ora

Portii:

12 portii / forma 24 cm

Ingrediente:

950 gr branza proaspata (scursa), 200 gr zahar, 6 oua, 150 gr unt, 100 gr smantana 18% grasime, 10 gr zahar vanilat, 80 gr faina alba, 60 gr gris, 60 gr stafide, coaja rasa de la o lamaie, 1 praf sare, 10 gr unt + 30 gr gris - pentru uns si tapetat forma.

Instructiuni preparare

Cum facem Pasca fara aluat? Retete Pasca fara aluat.

Am pregatit forma cu pereti detasabili – am uns-o bine cu unt apoi am tapetat-o cu gris.

Am separat ouale ( albusul de galbenus) si am topit untul pe baie de abur.

Intr-un bol mai mare am adaugat : branza dulce si bine scursa, galbenusurile, zaharul, smantana , un praf de sare , coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat.

Am amestecat ingredientele cu o spatula, apoi le-am mixat pentru 1 minut.

Untul topit si usor caldut l-am adaugat  peste compozitie.

Am mixat  pana s-a incorporat complet .

Am adaugat faina amestecata cu grisul si am mixat pana s-au incorporat.



Am mixat  abusurile pana am obtinut o spuma tare si le-am  adaugat peste compozitia de branza.

Cu o spatula  le-am incorporat usor in compozitie.

Peste compozitie am adaugat stafidele si am amestecat usor. Compozitia formata am turnat-o in forma pregatita ( detalii mai sus).

Am scuturat  putin forma de masa apoi am pus-o la copt 1 ora,  la 160 C.

Dupa coacere am lasat-o sa se racesca complet apoi am desprins-o cu un cutit pe margini.

Cand se raceste  pasca o sa observati ca se mai lasa , putin  😉 nu mult !

pasca fara aluat

Si sectiunea 🙂

pasca fara aluat

Pofta Buna!

Pasca fara aluat
(102 voturi)

___________________________________________________

loading…


Vezi si alte retete delicioase




One thought on “Pasca fara aluat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Facebook

Get the Facebook Likebox Slider Pro for WordPress
Citește mai multe:
Sofran

Sofranul face parte din famila de plante Iridaceae (familia irisulului) si este considerat cel mai scump condiment din lume; acest...

Închide