Orez cu frisca si capsuni

Orez cu lapte , topping de capsuni si frisca - un desert simplu, rapid si extrem de aromat.
Ingrediente:

200 gr orez, 1 l lapte, 100 gr zahar, 5 gr sare, 10 gr zahar vanilat, 120 ml smantana pentru frisca.

Topping de capsuni - 170 gr capsuni congelate, 150 ml apa, 80 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 10 gr amidon alimentar + 50 ml apa.

Decor - frisca , coaja razuita de lime.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

3 (1 pahar =370 ml)

5/5 - (37 votes)

Capsunile decongelate impreuna cu apa si zaharul se pun la fiert pentru 3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam usor.

Mai lasam pe foc maxim 2 minute (la foc mic), amestecam periodic.

Adaugam zaharul vanilat si lasam sa se racesca complet.

orez-cu-frisca-si-capsuni-3

Orezul se fierbe in apa (300 ml)  cu sare pentru 5 minute.

Scurgem  apa , adaugam laptele si continuam  fierberea la foc mic.

Cand orezul este aproape fiert adaugam zaharul  si amestecam periodic.

 

 

In functie de tipul de orez , fierberea poate dura 15-20 minute.

In cazul in care orezul nu pare fiert mai adaugati 200 ml lapte si fierbeti in continuare.

Dupa fierbere adaugam zaharul vanilat , un praf de sare si acoperim vasul cu un capac.

orez-cu-frisca-si-capsuni-5

Se lasa sa se racesca complet apoi se amesteca cu smantana pentru frisca (batuta).

orez-cu-frisca-si-capsuni-2

Compozitia obtinuta se aseaza in paharele de servire.

orez-cu-frisca-si-capsuni-4

Adaugam topping de capsuni  si decoram cu o avelina din frisca + coaja razuita de lime. Gata desertul !!!

reteta-orez-cu-frisca-si-capsuni

orez-cu-frisca-si-capsuni-reteta

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *