Tort Inima cu Visine

Tort Inima cu Visine, un desert care imbina cele mai fine si aromate compozitii. Crema diplomat , compozitia de visine, blatul pufos cu cacao si frisca aromata confera desertului o bunatate aparte.
Tort inima
Ingrediente:

Blat - 2 oua, 60 gr zahar , 10 gr zahar vanilat, 60 gr faina, 10 gr cacao, 2 gr praf de copt, 1 praf sare.

Compozitia 1 - 850 gr visine congelate, 150 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 20 gr amidon, 400 ml apa, 10 gr gelatina.

Crema diplomat - 2 oua, 100 ml lapte, 5 gr gelatina, 85 gr zahar, 1 lingurita extract de vanilie, 300 ml smantana pentru frisca +50 gr zahar,1 praf sare.

Decor - Jeleu de visine, visine, 300 ml smantana pentru frisca +50 gr zahar+ 10 gr zahar vanilat, 10 gr nuca de cocos.

Timp preparare

3 ore

Nr. portii

10 / 1 forma inimioara - 21 x 22 cm

5/5 - (111 votes)
Tort Inima cu Visine. Tort sub forma de Inima. Tort Inimioara.  Retete Tort Inima.
Retete Tort de casa. Tort Inima in imagini.

Preparare Blat in forma de Inima

Albusurile se bat spuma cu sare. Faina se amesteca cu cacaua si praful de copt.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .

Adaugam treptat compozitia de faina si amestecam usor  , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

Adaugam compozitia formata intr-o tava sub forma de inima , unsa cu unt si tapetata la baza cu hartie de copt.

 

Se intinde intr-un strat uniform si se introduce in cuptorul preincalzit la 175C ( pentru 15 minute) .

Dupa coacere , se desprinde blatul de peretii formei cu ajutorul unui cutit si indepartam marginea detasabila.

Se lasa blatul la racit , se desprinde hartia de la baza si se intoarce .

Preparare compozitie de visine

Gelatina se amesteca cu 50 ml apa rece.

Visinele decongelate (la temperatura camerei) le asezam intr-o cratita si le amestecam cu zahar+ 300 ml apa.

Se pune cratita pe foc mic si dupa primul clocot  mai lasam fix 2 minute.

Amidonul se amesteca cu restul de apa ( 50 ml)  , compozitia formata se  adauga peste visine.

Amestecam continuu si usor – timp de 1 minut, se inchide focul si adaugam zaharul vanilat.

Lasam compozitia sa se racoreasca 2 minute apoi adaugam gelatina hidratata si amestecam.

Compozitia se pastreaza la temperatura camerei.

Preparare Crema Diplomat

Gelatina se amesteca cu 30 ml lapte ( rece)  si se lasa la temperatura camerei cca 10 minute.

Ouale se mixeaza cu zaharul si  praful de sare , se amesteca cu  gelatina hidratata si restul de lapte.

Compozitia formata se pune intr-un vas pe baie de abur si se amesteca periodic pana se ingroasa.

Crema este gata,  se lasa sa se racesca cateva momente si adaugam coaja rasa de lamaie  + extractul de vanilie.

Amestecam periodic pana se raceste.

 Asamblare Tort Inima

Forma in care am copt blatul se tapeteaza cu hartie de copt.

Asezam blatul , adaugam jumatate din cantitatea de jeleu si mai mult de jumatate din cantitatea de visine.

Introducem forma la rece pentru 10 minute sau pana jeleul este inchegat.

Smantana pentru frisca se bate cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o spuma densa.

Peste compozitia de crema diplomat se adauga frisca si amestecam pana obtinem o compozitie omogena.

Peste compozitia de visine ( inchegata) adaugam crema diplomat si intindem uniform.

Se introduce la rece pentru minim 1 ora si jumatate  apoi adaugam restul de jeleu, dar oprim visinile pentru decor.

Introducem forma la rece pentru 30 minute si indepartam marginea detasabila.

Indepartam hartia de pe margini  si cu ajutorul unei spatule transferam tortul Inima cu Visine pe un platou.

Smantana pentru frisca se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana obtinem o consistenta densa.

Decorm tortul cu frisca , folosind un pos cu sprit de marime mica – vezi foto.

Decoram tortul  cu visinele ramase din jeleu . Peste centrul tortului presaram nuca de cocos.

Tortul Inima cu Visine in sectiune 🙂

Nu am insiropat blatul deoarece jeleul confera umiditate.

Pofta Buna!

Vezi si reteta : Tort Diplomat

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *