Tort Foret Noire / Tort Padurea Neagra

Tort Foret Noire / Tort Padurea Neagra este un desert pe baza de visine, blat de cacao, ciocolata si frisca. Este un tort foarte aromat si delicios, nelipsit de la mese festive sau in familie. Gustul usor acrisor conferit de visine si frisca pufoasa ofera tortului o bunatate maxima.  Tortul Padurea Neagra se prepara cu visine proaspete sau congelate, iar rezultatul este acelasi.
Tort Foret Noire Tort Padurea Neagra
Ingrediente:

Blat cacao - 4 oua, 120 gr zahar, 10 gr zahar vanilat, 30 gr cacao, 90 gr faina, 2 linguri apa, 1 praf sare.

Umplutura 1 - 300 gr frisca indulcita si vanilata.

Umplutura 2- 250 gr visine fara samburi, 80 gr zahar.

Decor - 150 gr frisca, visine, frunze de menta, ciocolata razuita.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

8 / dimensiune tort 18-20 cm

4.8/5 - (17 votes)

Preparare reteta Blat cu cacao – aici 

Amestecam visinele fara samburi cu zahar. Le lasam la temperatura camerei 30 minute.

Le punem intr-o sita si le presam usor. Cu sucul rezultat vom trampa blatul.

Taiem blatul cu cacao in trei foi .

Asamblare Tort Foret Noire / Tort Padurea Neagra

Pe un platou asezam prima foaie de blat si o trampam.

Adaugam un strat de frisca si adaugam visine .

Asezam foaia a doua de blat si presam usor. Trampam , adaugam un strat de frisca si visine.

Adaugam a treia foaie , presam usor si trampam.

Imbracam tortul in frisca.

Decoram marginea tortului cu ciocolata razuita, iar suprafata cu aveline din frisca.

In fiecare avelina asezam cate o visina si decoram suprafata cu ciocolata razuita.

Langa fiecare avelina de frisca  adaugam fruzulite proaspete de menta.

Tort Foret Noire Tort Padurea NeagraTortul se pune la rece pentru minim 1 ora.

Tort Foret Noire Tort Padurea NeagraSe serveste rece. Sa aveti pofta!

Vezi si reteta=>Blat cu cacao

 

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *