Tort Caramel

Tort Caramel, un desert fin cu aroma intensa. Desertul ideal pentru mese festive.
Ingrediente:

Blat cu cacao - 5 oua, 7 linguri faina, 1/2 plic praf de copt, 1 lingura apa rece, 5 linguri zahar, 1 plic zahar vanilat, 2 linguri cacao neagra, 1 lingura ulei

Crema caramel -200 ml lapte, 10 linguri zahar, 1 ou, 200 gr unt, 1 plic zahar vanilat, 200 ml sos caramel

Sirop - 250 ml apa, 150 gr zahar, 25 ml esenta rom, 1 pliculet zahar vanilat.

Glazura Caramel -300 ml sos caramel, 5 gr gelatina, 50 ml apa rece.

Decor- glazura caramel, decor ciocolata alba, ciocolata

Timp preparare

2 ore si 30 min

Nr. portii

12

4.9/5 - (143 votes)

Mod de preparare – Blat cu cacao Sirop  pentru torturi

Preparare Crema Caramel
Intr-un vas se amesteca zaharul, laptele si oul pana obtinem o compozitie omogena.

Punem vasul pe foc si amestecam continuu, pana crema incepe sa se ingroase (cca 3 minute de la primul clocot) si devine ca un sirop.

crema caramel4 (1)

Compozitia obtinuta se lasa sa se racesca cca 15 minute.

Adaugam vanilia , untul taiat cubulete si mixam.

crema caramel4 (2)

Peste crema obtinuta adaugam sosul caramel (reteta aici)  si mixam .

 

crema caramel1

Vom obtine o crema  perfect untoasa, fara aspect taiat sau aglomerari.

crema caramel 2

Asamblare Tort Caramel

Blatul se taie in trei foi egale.

Pe un platou asezam prima foaie de blat, insiropam si  adaugam primul strat de crema .

Adaugam a doua foaie de blat , insiropam si adaugam al doilea strat de crema.

tort caramel4

Ultima foaie de blat se insiropeaza pe interior , se aseaza peste stratul de crema  si se preseaza usor .

tort caramel 2

Tortul se imbraca intr-un strat subtire de crema si se introduce la rece pentru o ora.

Preparare Glazura Caramel

Gelatina se hidrateaza in apa rece, cca 10 minute.

Sosul caramel se incalzeste la o temperatura de 50C, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se raceste compozitia.

Finisare Tort Caramel

Tortul se pune pe un blat tapetat cu folie alimentara si se imbraca  in glazura caramel (cu ajutorul unei spatule).

Se aseaza pe un platou si se introduce la rece pentru 5 min. Se decoreaza pe margini cu decor de ciocolata alba.

tort caramel 1

Jumatate din suprafata tortului se decoreaza cu ciocolata topita , vezi foto.

tort caramel in imagini

Restul de suprafata se decoreaza cu ciocolata neagra razuita si ciocolata alba.

 

tort caramelO merdenea se imbraca cu hartie de copt si cu restul de ciocolata topita (pusa intr-un cornet) se toarna frunze.

Se introduce merdeneaua la rece pana se intareste ciocolata.

Frunzele formate se aseaza pe tort conferind o nota aparte.

tort caramel imaginePofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *