Tarta cu fructe

Tarta cu fructe - preferata mea ! Blat pufos, crema aromata si fructe delicioase - un desert extrem de bun!
Ingrediente:

Blat pufos de tarta 1 buc ( dimensiune forma 28 x 10.5 cm. ) - 3 oua mari , 3 linguri pline cu zahar, 4 linguri pline cu faina, 1 plic zahar vanilat, 1 praf de sare.

Crema - 1/2 portie crema de vanilie + 200 gr frisca indulcita.

Decor - ananas din compot , kiwi, zmeura , coacaze negre, coacaze rosii, frunze proaspete de menta.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

6

4.8/5 - (132 votes)

Albusurile se bat spuma cu sare.

Adaugam treptat zaharul si mixam continuu pana se dizolva complet.

Galbenusurile le mixam 1 minut cu zaharul vanilat.

Peste galbenusuri adaugam albusurile batute spuma , amestecam usor .

Adaugam treptat faina si amestecam usor , de jos in sus, pana se incorporeaza complet.

blat pufos de tarta 2

Adaugam compozitia formata intr-o tava de tarta (unsa cu 2-3 picaturi ulei si presarata cu faina) si se intinde intr-un strat uniform.

Lovim tava de masa , de 3-4 ori , pentru a elimina aerul din compozitie.

Se coace in cuptorul preincazit la 180C pentru cca 15 min, pana blatul devine auriu.

Se scoate din cuptor si se lasa sa se racesca complet.

tarta blat pufos

Crema de vanilie (rece) se mixeaza pana obtinem o compozitie  fara aglomerari.

Se amesteca cu frisca si se mixeaza pentru omogenizare.

Pe un platou se aseaza blatul pufos de tarta  si turnam crema sub forma de aveline (cu ajutorul unui pos cu varf stelat).

tarta cu fructe (1)

Decoram tarta cu fructe si frunze proaspete de menta – vezi foto.

tarta cu fructe (3)

 

 

tarta cu fructe (2)

tarta

Se introduce la rece pana in momentul servirii.

Pofta Buna

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *