Tarta cu dovleac

Tarta cu dovleac copt si scortioara este desertul preferat in acest sezon. Consistenta fina si aromata ofera desertului bunatate si apreciere.
Ingrediente:

Aluat tarta - 100 gr unt 82% grasime, 1 ou, 280 gr faina, 80 gr zahar pudra, 1 praf de sare, 5 gr zahar vanilat.

Umplutura de dovleac - 1 kg dovleac placintar copt, 200 ml smantana pentru frisca, 4 oua, 40 gr gris, 160 gr zahar, 20 gr zahar vanilat, 1 lingurita scortisoara.

Timp preparare

2 ore

Nr. portii

2 tarte cu diametru 20 cm.

4.9/5 - (18 votes)

Reteta Tarta cu dovleac. Retete de tarte. Retete de Tarta

Preparare Aluat Tarta

Mixam zaharul cu untul pana obtinem o compozitie omogena.

Adaugam oul si continuam sa mixam pana se incorporeaza.

Peste compozitia obtinuta adaugam faina, praful de sare, zaharul vanilat si amestecam.

Aluatul format se pune in folie alimentara si se introduce la rece pentru 30 minute.

Preparare Umplutura

Dovleacul copt se taie in bucati potrivite si se paseaza cu ajutorul unui mixer vertical .

Intr-un vas punem : piureul de dovleac copt, smantana pentru frisca, ouale, zaharul, grisul, scortisoara  si zaharul vanilat.

Mixam pana obtinem o compozitie omogena.

Aluatul de tarta se intinde (cu ajutorul fainii ) intr-o foaie de grosime – 1/2 cm.


Rulam foaia pe sucitor si o asezam in forma de tarta ( neunsa).

Indepartam surplusul ( cu ajutorul unui cutit ) de aluat si il intepam cu furculita din loc in loc.

Adaugam  umplutura de dovleac  iar din restul de aluat formam stelute ( intindem aluatul intr-o foaie subtire si decupam stelute cu ajutorul unei forme de fursec ).

Le asezam peste umplutura apoi introducem tarta la copt pentru 25  minute / 170°C.

Se lasa sa se racesca complet apoi se portioneaza.

Decorati tarta dupa preferinta, eu am presarat pe margine 1 lingurita de  zahar vanilat.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *