Sos de ciocolata

Sos de ciocolata,    un deliciu  versatil care poate fi folosit pentru a completa o varietate de deserturi si preparate culinare. Are o consistenta catifelata si o aroma bogata de ciocolata, adaugand o nota decadenta si dulce la orice fel de mancare.Sosul de ciocolata poate fi folosit pentru a insoti prajituri, clatite, inghetata, tarte, checuri sau chiar fructe proaspete. Poate fi turnat peste deserturile calde pentru a se topi si a crea o glazura delicioasa sau poate fi folosit ca umplutura in straturi de torturi si prajituri
Ingrediente:

100 gr ciocolata , 200 ml lapte, 80 gr zahar 1 lingurita amidon+1 lingurita apa.

Timp preparare

1 ora

Nr. portii

250 ml

4.8/5 - (61 votes)

Cel mai bun Sos de ciocolata. Retete Sos de ciocolata.

sos de ciocolata

Intr-un vas se adauga ciocolata taiata , laptele fierbinte si zaharul.

sos de ciocolata reteta (3)

Amestecam si punem vasul la foc mic amestecand continuu, pana se dizolva complet ciocolata.

sos de ciocolata reteta (1)

Dupa primul clocot adaugam amidonul dizolvat in apa si amestecam continuu , cca 1 min.

sos de ciocolata

Se ia de pe foc si se lasa sa se racesca complet.

Rezuta un sos fin si extrem de aromat !

Sa aveti pofta !

Vezi si reteta : Gris cu lapte si ciocolata

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *