Rulouri cu frisca

Rulouri cu frisca,  deserturi delicate si delicioase, perfecte pentru a te rasfata cu o gustare dulce sau pentru a impresiona oaspetii cu un desert elegant. Aceste rulouri sunt compuse dintr-o umplutura generoasa de frisca, invelita intr-un aluat crocant. Rulouri cu frisca,  usor de preparat si  umplute cu diverse creme aromate.
Ingrediente:

Aluat - 550 gr faina alba tip 480 , 250 gr unt 82% grasime, 1 lingurita otet, 1 /4 lingurita sare, 200 ml apa rece.

Umplutura - 200 gr frisca batuta vanilata

Decor - zahar farin.

Timp preparare

1 ora si 40 minute

Nr. portii

18 bucati

4.9/5 - (118 votes)

Reteta Foietaj de casa o gasiti aici

Foietajul se intinde cu ajutorul fainii intr-o foaie de grosime potrivita si forma dreptungiulara.

rulouri-cu-frisca-2

Taiem aluatul in fasii – latime 3 cm si lungime 30 cm.

Fiecare fasie de aluat se rasuceste pe conul metalic (neuns), astfel incat sa acopere partial stratul anterior .

Rulourile formate se pun intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc in cuptorul preincalzit la 200C~ 20 minute.

 

rulouri-cu-frisca-3

Dupa coacere , le lasam sa se racesca complet apoi scoatem cu grija conurile.

 

 

Umplem rulourile cu frisca vanilata (rece) .

Le pudram cu zahar farin si le servim.

Pofta Buna!

Distribuie reteta

Vezi si alte retete delicioase

Lasa un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *