Prajitura Napoleon retete. Prajitura Napoleon in imagini. Prajitura Napoleon
Preparare Prajitura Napoleon
Impartim aluatul in patru parti.
Oprim pentru prelucrare doua foi, iar restul le punem la rece.
Punem cele doua parti intre doua hartii de copt.
Le intindem usor cu merdeneaua, nu mai mult de 2 cm fiecare.
Le punem intr-o tava de copt, iar alta tava de copt deasupra.
Le introducem in cuptorul preincalzit la 200C/ 15 minute.
Indepartam tava de deasupra si mai coacem foile 8 minute.
Procedam la fel si cu cele doua foi ramase.
Preparare crema
Laptele (400 ml) se fierbe la foc mic.
Intr-un vas se amesteca bine ouale cu zaharul, amidonul si restul de lapte rece.
Cand laptele a inceput sa fiarba se adauga compozitia formata mai sus, dam focul la mic si amestecam continuu pana se ingroasa (max 1 minut ).
Se ia cartita de pe foc , se adauga esenta de vanilie , praful de sare si amestecam.
Crema calduta se pune intr-un vas, se acopera cu folie alimentara ( sa nu capete crusta) si se lasa sa se racesca complet.
Se mixeaza cu mascarpone si esenta de rom.
Asamblare Prajitura Napoleon
Oprim o parte de crema pentru uns suprafata.
Umplem foile cu crema si vom obtine 4 foi si 3 straturi de crema.
Acoperim suprafata prajiturii cu o folie alimentara si punem un blat de bucatarie ( 1 kg).
Introducem prajitura la rece, pentru minim 5 ore.
Indeparatam folia, ungem suprafata prajiturii cu crema oprita si portionam.
Fiecare prajitura se decoreaza cu zmeura proaspata.
Se aseaza pe platou si se pastreaza la rece.
Pentru servire , prajitura se decoreaza cu zahar pudra vanilat.
Sa aveti pofta !
Vezi si reteta=>Prajitura cu branza dulce si stafide